HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Japon öğrencilere 'İslam eğitimi'

Japonya’nın Başkenti Tokyo’da bulunan kız lisesinde yapılan 'en çok öğrenmek istediğiniz konu ne' anketinde 'İslamiyet' cevabını veren Japon öğrencilere Safranbolu’da İslam eğitimi verildi.

Japonya'nın Tokyo kentinde bulunan Kanagawa Gakuen Lisesi'nin öğrencileri UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesini ziyaret etti. Okullarında yapılan bir ankette Türkiye'yi gezmek istediklerini belirten yaklaşık 75 öğrenci, İstanbul ve Kapodokya'nın ardından Safranbolu'nun tarihi ve turistik yerlerini gezmek için ilçeye geldi.

Yapılan ankette en çok İslamiyeti ve Türk kültürünü öğrenmek isteyen Japon kız öğrenciler, Safranbolu Belediyesi'ne ait Kültür Merkezi'nde Kaymakam Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Müftü İlyas Yılmaztürk'ten islamiyetle alakalı bilgiler aldı.

Japon Öğrenciler, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaz’a ‘İslamiyet ile terörizmin bir tutulmasının nedenleri neler’, ‘Kaç yaşında Müslüman olduğunun farkına varılır’, ‘İslamı nasıl yaşarsınız’ gibi değişik sordu. Öğrencilerin çoğu ellerindeki not defterlerine İslamiyetle ilgili anlatılanları tek tek yazarak dikkatlice dinlediler.

Bir Japon kız öğrenci ise, Belediye Başkanı ve Kaymakama ‘Farklı dil ve dine mensup insanlar birlikte yaşıyor. Burada da farklı dil ve dinden insanlar var. Bunu başarmak için ne yapıyorsunuz? Bu ülkede sağladığınız bu başarı acaba dünyada nasıl sağlarız’ sorunu sordu. Japon öğrencinin bu sorusuna Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, dünyanın barışa kavuşabilmesinin Türkiye’nin dünyaya hakim olmasıyla MÜMKÜN gerçekleşeceğini söyleyerek, “ Bunu yönetim anlayışı olarak söylemiyorum. Türkiye’deki kültür düzeyinin dünyaya hakim olması ile ilgili. Çünkü bizim inancımızın temeli karşı taraftaki insana saygı duymayla başlar” dedi. İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan ise konuyla bağdaşan bir hikaye anlatarak soruya cevap verdi.

Program sonrası Japon öğrenciler tarafından Belediye Başkanı Aksoy'a ve Kaymakam Azcan'a hediler takdim etti.

Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ile tanışan misafir öğrenciler, iki gün boyunca akranlarının evlerinde konaklayacak.

Japon öğrenciler için yarın halk oyunları gösterisi yapılacak, Türk ve Japon şarkları seslendirilecek ve kültürlerin tanıtılması için çeşitli programlar düzenlenecek.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler