HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

JİTEM'cinin şok PKK itirafları!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönüllü olarak ifade veren eski bir JİTEM elemanı tüyler ürperten itiraflarda bulundu

JİTEM'cinin şok PKK itirafları!
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönüllü olarak ifade veren eski bir JİTEM elemanı tüyler ürperten itiraflarda bulundu.
12 yıl JİTEM'de çalıştığını söyleyen gizli tanık, 1997 yılında İran'dan Türkiye'ye giriş yapan 40 mültecinin dönemin Tugay Komutanı'nın emriyle öldürüldüğünü ve daha sonra erkeklere PKK kıyafeti giydirildiğini iddia etti.
Şahıs, öldürülen mültecilerin arasında yaşlı ve çocukların da olduğunu belirterek şunları söyledi: Öldürülenlerin sınırdan sızmaya çalışan PKK'lılar olduğuna dair tutanak tutuldu. Cesetleri bir çukura atarak üstlerini iş makineleriyle kapattık.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönüllü olarak ifade veren eski birJİTEMelemanının itirafları, kamuoyunu sarsacak nitelikte. Gizli tanık olarak sorgulanan şahsın verdiği bilgilere göre, JİTEM, İran-Afgan-Pakistan uyruklu 40 mülteciyi öldürdü. 12 yıl JİTEM'de çalıştığını söyleyen gizli tanık, 1997 yılında İran'dan Van'ın Başkale ilçesinden Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren 40 mültecinin sağ yakalandığını, dönemin tugay komutanı tarafından verilen emir üzerine hepsinin öldürüldüğünü iddia etti. Şahıs, öldürülen 40 mültecinin arasında yaşlı ve çocukların da olduğunu söyledi. Şu iddiada bulundu: "1997 yılında gelen bir ihbar üzerine Van'a 60 kilometre mesafede bulunan Hoşap (Güzelsu) beldesi civarında 40 şahıs yakaladık. Bunların mülteci olduğunu gördük. Çoğunluğu İranlı olmak üzere Afgan vePakistan uyruklu insanları bir vadiye götürdük. Bizim bölgeye sevk olduğumuzu bilen komutana, 40 mülteci yakaladığımızı, bunları ne yapmamız gerektiğini sorduk. Tugay komutanı tuğgeneral, 'Bu kişiler savcılığa çıktıklarında tutuklanmayıp serbest bırakılacaklar ve sınır dışı edildikten bir süre sonra tekrar ülkeye giriş yapmak isteyecekler. O yüzden hepsini öldürün' talimatı verdi. Bunun üzerine yakalananlar karakola 5 kilometre uzaklıkta bulunan vadide taranarak öldürüldü."
**MÜLTECİLERİ ÖLDÜRTTÜ, RÜTBE ALDI**
Daha sonra kadın ve çocukların cesetlerini ayırdıklarını belirten gizli tanık, geri kalan 18-20 cesede terörist kıyafeti giydirerek yanlarına Kalaşnikof marka silah koyup fotoğraflarını çektiklerini söyledi: "Kamera kaydına aldık. Öldürülenlerin sınırdan sızmaya çalışan PKK'lılar olduğuna dair tutanak tutuldu. En sonunda da cesetleri toplu bir şekilde bir çukura atarak üstünü iş makineleriyle kapattık. Tam hatırlamıyorum ama ya aynı günün gecesi ya da bir sonraki gece '18 terörist öldürüldü' şeklinde ulusal kanallarda haber çıktı. Haberin televizyon kanallarında çıkması üzerine 40 mülteciye ölüm emri veren tuğgeneralin rütbesi yükseltildi."
Gizli tanığın iddiaları üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Ardından da yer gösterme ve diğer işlemler için dosyayı Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler