HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kabataş projesi havadan görüntülendi: Fındıklı’da tüm ağaçlar kesildi, sahil betona gömüldü

İstanbul Kabataş’ta inşaatı 2 yıl boyunca sürecek ‘martı’ projesi ve metro inşaatının bulunduğu alan havadan görüntülendi.

Kabataş projesi havadan görüntülendi: Fındıklı’da tüm ağaçlar kesildi, sahil betona gömüldü

Elde edilen görüntülerde Beyoğlu halkının sahile ulaştığı tek yeşil alan olan Fındıklı Parkı’ndaki tüm ağaçların kesildiği görülürken, proje sonunda 100 bin metre karelik alan betona gömülmüş olacak.

İleri Haberin haberine göre, İstanbul’un en önemli ulaşım aktarma merkezlerinden olan Kabataş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ‘çılgın proje’lerden biri olan ‘Martı’ projesi ve metro projesi nedeniyle şantiyeye dönüşmüş durumda.

Martı şeklinde yapılacak olan iskele projesi kapsamında Kabataş Meydanı, 100 bin metrekarelik bir beton yığınına dönüştürülmüş olacak. Tramvay, otobüs, metro ve vapur seferlerinin birleştiği Kabataş iskelesinin 2 yıl daha kapalı kalacağı belirtilirken, şimdiden projenin bölgeye verdiği zarar ortaya çıkmaya başladı.

İşine ve okuluna gitmek isteyen yurttaşların toz bulutlarının arasından geçmek zorunda kaldığı bölgede, Beyoğlu halkının sahildeki tek yeşil alanı da betona gömüldü.

Metro ve iskele inşaatının sürdüğü alanın çevresi İBB tarafından çitlerle çevrildiği ve inşaat alanının girişine özel güvenlik görevlileri yerleştirildiği için bölgeye kimse yaklaştırılmıyor ve yeşil alana yönelik tahribatlar görüntülenemiyordu.

Geçtiğimiz günlerde proje çalışması kapsamında Kabataş’taki asırlık çınarların kesilmesinin ardından bir başka katliam daha ortaya çıktı. İhlas Haber Ajansı’nın elde ettiği havadan çekilmiş görüntülerde, çay bahçeleriyle ünlü Fındıklı’da Mimar Sinan’ın eseri Molla Çelebi Camii’nin yanındaki yeşil alanda bulunan tüm ağaçların metro ve iskele inşaatı gerekçesiyle kesildiği görüldü.

İskele ve meydan çalışmasının yanı sıra metro çalışmasının da yürütüldüğü bölgede, Karaköy’den Beşiktaş’a kadar sahildeki tek yeşil alanın zamanla nasıl yok edildiği böylece ortaya çıktı. Bölgede yeşil alana verilen tahribat uydu fotoğraflarına yansıdı:


En Çok Aranan Haberler