HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçakçılar Türk askeri ile çatıştı 1 ölü

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapmak isteyen gruplar askerler arasında çatışma çıktı.

Çatışmada Suriye uyruklu 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişide sağ olarak yakalandı.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapmak isteyen gruplar askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada Suriye uyruklu 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişide sağ olarak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Ceylanpınar Ateşoğlu Piyade Hudut Karakolu sorumluluk sahasında kule nöbeti tutan askerler termal kameralarla, Suriye'den 3 kişilik bir grubun yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapmak istediğini tespit etti.Gruba, Türkçe ve Arapça olarak"dur" ihtarında bulunuldu. Silahlı grup askerin "dur" ihtarına ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışmada Suriye uyruklu Yusuf İbrahim ölü olarak ele geçirildi. 2 kişi de silahları ile birlikte teslim oldu.

Çatışmada ölü olarak ele geçirilen Suriyelinin cesedi Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırıldı ardından da otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Çatışmanın ardından sınırda güvenlik önlemleri artırıldı.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler