HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçakçılar, Türk askerine ateş açtı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırından Türkiye tarafından geçmek isteyen kaçakçıların Türkiye tarafına doğru kalaşnikof silahla 40-45 el ateş ettiğini açıkladı.

Kaçakçılar, Türk askerine ateş açtı

ANKARA (CİHAN)- Türk askerlerinin otomatik silahlarla karşılık vermesi üzerine kaçakçı grup geri kaçarak dağıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududu, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/Hatay) Şehit Çavuş M.Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, dün saat 20.00'den itibaren Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan yaklaşık 30 araçlık kaçakçı grup tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu kaçakçılara, Hudut Devriye unsurları tarafından hududa yaklaşmamaları yönünde uyarılar yapılmıştır. Ancak, kaçakçılar, yapılan uyarıları dikkate almayarak, hududa yaklaşmaya devam etmişlerdir. Saat 20.05 sularında, Suriye tarafından üç farklı noktadan hududa yaklaşık 100-150 metre mesafeden, Kalaşnikof piyade tüfekleri ile unsurlarımıza doğru 40-45 el ateş açılmıştır. Bu durum üzerine, bölgede bulunan üç adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) üzerindeki makineli tüfekler ve hudut hattında mevzilenmiş olan personel (Takviyeli Piyade Takımı) tarafından piyade tüfekleri ile ateşe ateşle karşılık verilmiştir. Çatışma yaklaşık 8 dakika sürmüştür. Unsurlarımızın açtığı karşı ateş sonucunda, Suriye tarafındaki gruplar, hızla geriye doğru kaçmış ve dağılmışlardır. Türkiye tarafındaki kaçakçı gruplar ise Reyhanlı/Beşarslan Köyü istikametine doğru ilerleyerek hudut hattından uzaklaşmışlardır.” denildi.

Öte yandan Şanlıurfa'da da sınırı geçmeye çalışan kaçakçılar Türkiye tarafına ateş açtı. Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle denildi: "3'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Suruç/Şanlıurfa) Kaya Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde saat 22.15 sularında, Suriye tarafından 20 kişilik bir grup Türkiye istikametine ilerlemiş ve söz konusu gruptan 8 kişi mayınlı sahayı geçerek tel engele yaklaşmıştır. Diğer 12 kişilik grup ise Suriye tarafında demiryolu üzerinde beklemeye devam etmiştir. Hudutta görevli unsurlarımız tarafından tel engele yaklaşan 8 kişilik gruba sesle, düdükle ve havaya ateş açmak sureti ile ikazda bulunulmuştur. Bu sırada, Suriye tarafındaki demiryolunda bekleyen 12 kişilik grup tarafından, unsurlarımıza hafif silah ile 9-10 el ateş açılmış, açılan ateşe makineli tüfek ve piyade tüfeği ile ateşle karşılık verilmiştir. Bu durum üzerine, söz konusu grup, Suriye istikametine kaçarak bölgeden uzaklaşmıştır."

en son haber

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler