HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçırılan uzman çavuştan çarpıcı ifade

Lice’de yol kesen PKK’lıların kaçırdığı uzman Çavuş Yetkin Beğen, ifadesinde çarpıcı bilgiler yer aldı.

Kaçırılan uzman çavuştan çarpıcı ifade

“Nüfus kütüğüm PKK’nın elindeydi” diyen Beğen’in ifadeleri sene başında bazı doğu illerinde nüfus müdürlüklerini hedef alan operasyonları gündeme getirdi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık Köyü’ndeki karakol inşaatının protesto edilmesi olayları sırasında yol kesen PKK’lıların kaçırdığı Uzman Çavuş Yetkin Beğen’in ifadelerine Bugün gazetesi ulaştı. Gökhan Özdağ imzalı habere göre Kaçırılmasının ardından işkenceye maruz kaldığını belirten Beğen, PKK’nın elinde kendisine ait detaylı bilgilerin bulunduğunu söyledi. Kaçırıldıktan sonra terör örgütü PKK’nın sözde Diyarbakır sorumlusu Mehmet Şah Yeldeniz’e teslim edildiğini ifade eden Beğen, burada sorgulandığını kaydetti.

BİLGİLERİ İSTEDİLER

Sorgusunun ikinci gününde terör örgütü üyelerinin elinde kendisine ait nüfus kütüğünü getirdiğini anlatan Beğen, PKK’lıların elindeki kağıtlara bakarak konuştuklarını söyledi. Bu kağıtlarda kendisiyle ilgili nüfus kayıt örneği dahil detaylı bilgilerin bulunduğunu ifade eden Beğen, PKK’lı Yıldeniz’in kendisine; ‘Çalıştığı yerler, görev yaptığı birimler, girdiği çatışmalar, ailesinin çalışma durumu, askerin bölgede karakollardaki sayısal durumu, mayınların yerleri, askerin kullandığı araçların teknik kabiliyetleri ve zaafları, bölgede son dönemde gerçekleştirilen ve örgüt mensuplarının zayiat vermesine neden olan operasyonlar’ hakkında sorular sorduğunu söyledi. Beğen, Yıldeniz’in ailesi ve özellikle de kardeşiyle ilgili bir şeyleri teyit ediyor gibi sorular sormasından ise büyük şüphe duyduğunu belirtti.

İŞKENCE İZLERİNİ TEMİZLEDİLER

Yıldeniz’in kendisiyle konuşurken sürekli küfür edip, darp ettiğini belirten Beğen, başına dipçik darbesi aldığını ve yere düştüğünü anlattı. Beğen, bu sırada Yıldeniz’in üzerine basarak konuştuğunu aktardı. İnsan Hakları Derneği (İHD) üyelerine teslim edilmeden önce kanlı elbiselerinin terör örgütü üyeleri tarafından değiştirildiğini ve kanlı başının yıkandığını bildiren Beğen, dernek üyelerinin de bölgedeki askerlerin ölüm riski altında olduğunu söyleyerek kendisine üstü kapalı tehditte bulunduklarını kaydetti.

NÜFUS MEMURLARINA OPERASYON

Beğen’in, “TSK personelinin kütükleri PKK’da” ifadesi dikkatleri nüfus müdürlüklerine yapılan operasyonlara çevirdi. Sene başında Hakkari başta olmak üzere çeşitli illerde, PKK adına çok sayıda fişleme yapan nüfus memurlarına yönelik operasyonlar düzenlenmişti.

PKK ALANI TERK ETMİYOR

Beğen’in ifadelerinde çözüm sürecinde PKK’nın çekilmesine ilişkin bilgiler de yer aldı. Beğen, örgüt üyelerinin, “PKK’lılar sürece güvenmiyor ve tam kadro sahada faaliyet göstermeye devam ediyor. Hiçbir yere çekilmedik ve alanı terk etmeyeceğiz” dediğini belirtti.

KARAKOL BASANLAR PKK'LI

Basına vatandaş tepkisi olarak yansıtılan ve karakol yapımına karşı yapılan eylemlerin PKK’nın zoruyla gerçekleştiğini kaydeden Beğen, kendisine işkence yapan teröristlerin Kayacık Jandarma Karakolu’nun basılması olayında rol aldıklarını belirtti. 60 kişilik bir grup tarafından kaçırıldığını anlatan Beğen, grubun içinde sivil giyimli uzun namlulu silah taşıyan kişiler olduğunu söyledi.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler