HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın teröristten çok çarpıcı sevgili itirafı

Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmada 2005 yılında Kandil'e giderek silah ve bomba eğitimi alıp hastalanınca Türkiye'ye dönen kadın ile ona yardım eden annesini şafak vakti operasyonla gözaltına aldı. Genç kızın ifadesinde annesi kendisini zorla evlendirmek isteyince Kuzey Irak'a giderek sevdiğine kaçtığını onun da üzerine kuma getirmesi üzerine ailesine geri döndüğünü söylediği öğrenildi.

Adana'da, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmada 2005 yılında Kandil'e giderek silah ve bomba eğitimi alıp hastalanınca Türkiye'ye dönen kadın ile ona yardım eden annesini şafak vakti operasyonla gözaltına aldı. Kadın terörist tutuklandı, annesi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde S.D. 2005 yılında kızı Hicran D.'nin (32) kayıp olduğunu bir kişi tarafından kaçırılmış olabileceği yönünde polise başvurdu.

Ancak aradan geçen 12 yıla rağmen genç kızdan haber alınamadı.

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, göreve geldikten sonra uzun süredir kayıp olanların bulunması için bütün birimlere talimat verdi. Bu talimat üzerine Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü de harekete geçti. Özel ekip kuran Ceyhan polisi yaptığı araştırmada annesinin başvurusu gibi kaçırılmadığını, Hicran D.'nin (32) Kuzey Irak'a geçip bölücü terör örgütü PKK saflarına katıldığını tespit etti.

Bu aşamadan sonra Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği devreye girip MİT ve istihbaratla da koordineli çalışmaya başladı.

Yapılan çalışma sonunda polis Hicran D.'nin 2004 yılında babası öldükten sonra 2005 yılında Kuzey Irak'a geçip buradan Kandil'e giderek bölücü terör örgütüne katıldığını tespit etti. Polis genç kızın 10 yıl boyunca Kandil'de bomba ve silah eğitimi aldığını belirledi.


En Çok Aranan Haberler