HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kadına şiddette artış yok'

Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Fatma Şahin, verilerin görünenden farklı olduğunu söyledi.

'Kadına şiddette artış yok'
Avusturya'nın başkenti Viyana'da Resmi temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Fatma Şahin, Viyana'daki Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Destek Kurumu ile Engelliler atölyesinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Avrupa Türk İslam Birliği Merkezi (ATİB)'nde vatandaşlarla sohbet toplantısı düzenledi
Düzenlenen toplantıya, Türkiye'nin Viyana büyükelçisi Ayşe Sezgin ile AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi'nin de katıldıkları Vatandaş ile sohbet toplantısı öncesi İstiklal marşı okunmasıyla birlikte başladı.
Bakan Şahin, Türk toplumu temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geliştiğini" belirterek, "Her konuda gelişiyoruz ama daha katedecek çok yolumuz var. Azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.Bizim bakanlığımız yeniden yapılandırıldı ve sosyal yardımlar, sosyal politikalar ve yoksullukla mücadele de bizim bakanlığımızın çatısı altında toplandı." dedi.
Bakan Şahin ,Bakanlığının yaptığı çalışmaları anlatarak "Sosyal politikalar üzerine yaptığımız çalışmalarda bütçemizi 1.2 Milyar TL'den 19 Milyar TL'ye arttırdık. Bu parayı da adaletli şekilde ağıtmak için TÜBİTAK ile çalışıyoruz. Bakanlık olarak şu anda 4.4 Milyon haneyi ve 20 Milyon insanımızı bir "tık" ile analiz yapabilecek teknolojiye sahibiz." dedi.
Kadınıyla erkeğiyle herkesin bilim sahibi olmasının çok önemli olduğunu belirten Şahin, Avrupa ülkelerindeki insanlarımızın ırkçılık, islamofobi gibi birçok sorunla karşı karşıya olduğunu bildiklerini ve bu sorunları çözmek için çaba sarfettiklerini bildirdi.
Şahin, Türkiye'de son beş yıldaki istatistiki verilere göre Genç evlilerin yüzde 39 boşanıyor. Bu alanda geniş çaplı alanda çalışmalarımızı sürdürdüklerini belirtti.
**BEKİR BOZDAĞ VİYANA'YA GELİYOR**
Salonda bulunan yaklaşık 100 gurbetçiye konuşan Şahin, "Avusturya'da yaşayan Türk kökenli vatandaşımız bizim için çok önemli. Sizlerle bir arada olmak çok güzel. Bu ay içerisinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bey de Viyana'ya gelecek. Sayın Bozdağ Yurt Dışı Türkler'den sorumlu olduğu için sorunlarınızı birlikte daha detaylı masaya yatırma şansını bulacaksınız" Şeklinde konuştu. Bekir Bozdağ'ın 22 Aralık 2012 tarihinde Viyana'ya geleceği öğrenildi.
**KADINA ŞİDDET OLAYLARINDAKİ ARTIŞ GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL**
Sohbete katılan vatandaşlarımızın sorularını da cevaplandıran Şahin, notlar alarak tekrar kürsüye geldi. " Türkiye'de kadına şiddetin AK Parti iktidarından sonra Yüzde 1400 arttığını" hatırlatan Zarife Yatkın adlı vatandaşımızın " Bu neden böyle ne gibi önlemleriniz var?" sorusuna " Bizden önce çok daha fazla şiddet olayları yaşanıyordu. Daha önce bu sorunlar sorun kabul edilmediği için. Muhataplar da bunu sorun olarak kabul etmediği için kayda geçilmiyordu. Şiddet gören kadına karakolda kocandır. Döver de söver de gibi sözler söyleniyordu.
Bazen de kimbilir ne yaptın da bu dayağı hak ettin deniyordu. Bu nedenle şiddete maruz kalan kadınlar yasal işlem olmadığı için mecburen susuyordu. Ancak biz devletimizin tüm kurumlarıyla bunun üzerine gittik ve kayıt altına almaya başladık. Davalar açıldı, cezalar gelmeye başladı. Avusturyalı yetkililere de sordum. 1998 yılında 168 vakıa varmış şu anda 3 bin 800'e çıkmış. Yani bu ülkede de insanlar bilinçlendikçe şikayetler artmış." Dedi. Kadınlara karşı şiddeti önlemek amacıyla aldıkları tedbirleri anlatan Şahin , son 10 ayda 20 adet "Kadın Koruma Evi " açtıklarını belirterek 7 yüz olan kapasiteyi de bine çıkarttıklarını anlattı.
Resmi temaslarını Cuma günü de sürdürecek olan Bakan Şahin, Avusturya Kadından ve Kamu Çalışanlarından Sorumlu Bakan Gabriele Heinisch-Hosek ve Ekonomi, Aile ve Gençlik Bakanı Reinhold Mitterlehner ile ayrı ayrı görüşmede bulunacak.
(İHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler