HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş 3. döneminde göreve başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 3'üncü kez seçilen Topbaş, Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda düzenlenen mazbata töreninin ardından Saraçhane’deki Başkanlık Sarayı’nda törenle karşılandı.

İSTANBUL, (DHA) - Bina önünde davul zurna ve bando takımıyla karşılanan Topbaş, "Kavgaları, gürültüleri, patırtıları bir kenara bırakarak yeni bir sayfa açıyoruz. Bu tertemiz sayfayı kirletmeden beraberce geleceğin tarihini atacağız" diye konuştu.

30 Mart yerel seçimlerinde 3’üncü defa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kadir Topbaş, Çağlayan adliyesinde mazbatasını almasının ardından Saraçhane’de bulunan Başkanlık Sarayı’na geldi. Topbaş’ı Belediye Binası önünde bekleyen AK Parti ilçe Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, personel ve vatandaşlar davul zurna ile karşıladı. Zabıtanın oluşturduğu koridordan vatandaşları selamlayarak yürüyen Topbaş,bina önünde kurulan platformda konuşma yaptı.

BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ KARARTMAYA DEĞER MİYDİ

Yerel seçimlerin demokratik bir yarış olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, "Milletimiz milli iradesini sandığa yansıttı. Galibiyet Allah’ın zafer milletimizindir.Demokrasimiz, milletimiz, ülkemiz ve İstanbul kazandı" diye konuştu. Seçim süresince bazı manipülasyonlara şahitlik ettiğini belirten Topbaş, "Milletimiz bu oyunu bozar, dedik. 30 Mart gecesi sandıklar açıldığı zaman büyün kurguların kalktığını gördük. Mutlaka milleti iyi anlamanız ve beklentileri iyi okumanız gerekiyor. Yoksa Türkiye’nin iktidarına talip olamazsınız, sonuç alamazsınız. İnanıyorum ki tüm siyasiler ve mahfiller kendilerine düşen dersleri çıkarmışlardır. Bu ülkenin geleceğini karartmaya değer miydi? Bu kavgaya, gürültüye değer miydi, niçin bu oyunlar oynandı diye düşünülsün" dedi.

2004’TEKİ HEYECANIMDAN 1 DAMLA EKSİLMEDİ

İstanbullulara 3. dönem verdiği yetki nedeniyle teşekkür eden Topbaş, "Bana verilen 3. dönem görev verme suretiyle güven tazeleme olarak göreceğim. Hiçbir kula nasip olmamış bir yetkiyi aldım İstanbul’dan. İstanbullulara teşekkür ediyorum" dedi. İstanbul’un Türkiye’nin gözbebeği olduğunu söyleyen Topbaş, "Böyle bir şehirde hizmet vermeyi 5 yıl daha sürdüreceğiz. 2004'te başladığım heyecandan bir damla eksiltmeden daha da farklı bir heyecanla görevimin başındayım" diye konuştu.

İSTANBUL’DAN ÇIKAN SONUÇ HİÇBİR YORUMA FIRSAT VERMEYECEK ÖLÇEKTE

Seçim çalışmaları boyunca İstanbul’da 3. dönem belediye başkanı seçilmesini ‘karne’ olarak nitelendiren Topbaş, İstanbul’daki seçim sonucunun hiçbir yoruma fırsat vermeyecek ölçekte olduğunu söyleyerek "İstanbullular bize bu karnede geçerli not verdiler" dedi.

TERTEMİZ BİR SAYFA AÇIYORUZ

İstanbul’da başkanlık yapacağı 3. dönemin farklı olacağının altını çizen Topbaş, "Kavgaları, gürültüleri, patırtıları bir kenara bırakarak yeni bir sayfa açıyoruz. Bu tertemiz sayfayı kirletmeden beraberce geleceğin tarihini atacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Topbaş, alkışlar, konfetiler ve gül yaprakları eşliğinde makam odasına yöneldi. Topbaş, kapısında dua okuduğu makam odasına geçerek görevine başladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler