HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş: Belediye başkanlığı krallık değil

Kadir Topbaş Sancaktepe'de yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş,2B arazileri hakkında seçim vaadlerini eleştirdi. Topbaş "Belediye Başkanlığı krallık değil. Bir hukuk devleti burası. Ne vaadler görseniz. Biri bir şey söylüyor, ‘tamam kardeşim verdim gitti’ diyorlar. Bunlar böyle bol keseden dağıt. Bu partinin yönetim anlayışını geçmişten biliyoruz” dedi.

Törende Topbaş’ın yanı sıra, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti milletvekili ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da yer aldı. Yenidoğan Yüzme Havuzu, Yenidoğan Kültür Merkezi, Orhangazi İETT Garajı, Orhangazi Parkı ile Sancaktepe İSMEK Kurs Merkezi’nin açılışını yapan Kadir Topbaş, İstanbul’un her ilçesine işitme engelli çocuklar için rehabilitasyon merkezi ve kreş yapacaklarını söyledi.

40-50 BİN ÇOCUĞA HİZMET VERECEK KREŞ

İşitme engelli çocukların ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıları aktaran Topbaş, 0-4 yaş arasındaki çocukların eğitim alması halinde konuşabildiklerine dikkat çekti. Aile Bakanlığı ile birlikte İstanbul’un belirli noktalarına işitme engelli çocuklar için eğitim ve rehabilitasyon merkezi kurmayı planladıklarını belirten Topbaş, “Niye bu güne kadar görmemişiz. Madem gördük çözmemiz lazım” şeklinde konuştu. Topbaş,tüm ilçelerde kreşler yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Topbaş şöyle konuştu: “Belediyeler yer gösterirse kreşler yapacağız. İhtiyaç bu, çalışan insanlar var. Şöyle 40-50 bin çocuğa hitap edebilecek çocuğa kreş yapabilmeyi gönlümden geçiriyorum.”

DİĞER PARTİLER 5 TANE CİDDİ HİZMET SAYSINLAR

Diğer partilerin belediye başkanlarının, illerinde ilçelerinde Türkiye’yi etkileyecek 5 tane proje dahi sayamayacaklarını ileri süren Topbaş, “30 Mart’ta sandığa gideceksiniz. Değerlendirme yaparken diğer siyasi partilerin ortaya koydukları hizmetler sorgulayınız. 5 tane ciddi, Türkiye’yi etkileyecek hizmet saysınlar. Koyamazlar, yok böyle bir şey. Sadece sıradan, belediyenin yapması gereken rutin işlerin bazılarını yapıyorlar” şeklinde konuştu.

ONLARDA HİZMET AŞKI OLSAYDI İZMİR’DE ANTALYA’DA EFSANELER ORTAYA KOYARLARDI

Konuşmasında diğer siyasi partileri de eleştiren Topbaş, “Projeleri versek hayata geçiremezler.Sadece insanlara umut vaat edip, insanların beklentileriyle, acziyetleriyle siyaset yapan bir ahlaka sahipler. Biz ancak yapabileceklerimizi söyleriz, söylediğimizi de yaparız. Onların deneyimi ve bilgi birikimleri farklı şeylere çalışır. Onlarda hizmet aşkı olsaydı İzmir’de, Antalya’da efsaneler ortaya koyarlardı” dedi. AK Parti’nin daha önceki seçimlerde güçlenerek çıktığını vurgulayan Topbaş, “Her türlü manipülasyona, etkilere rağmen milletin sahip çıkmasından dolayı etkilenmiyor” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI KRALLIK DEĞİL

2B arazileri hakkında seçim vaadlerini eleştiren Topbaş,”Farklı vaadlerde bulunacaklar. Belediye Başkanlığı krallık değil. Bir hukuk devleti burası. Neyi nasıl veririsiniz. Nerden uyduruyorsun, nasıl bir yetkidir. Ne vaadler görseniz. Biri bir şey söylüyor, ‘tamam kardeşim verdim gitti’ diyorlar. Bunlar böyle bol keseden dağıt. Bu partinin yönetim anlayışını geçmişten biliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından toplu açılış töreni için kurdele kesen Topbaş, kendisine sevgi gösteren çocuk ve gençlerle sohbet eden ve fotoğraf çektiren Topbaş, daha sonra tören alanından ayrıldı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler