HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş'tan iddialara yanıt

Etiler'deki polis okulu arazisinin bir şirkete verildiği iddialarına yanıt veren İBB Başkanı Kadir Topbaş, ''Arazinin tapuları Büyükşehir Belediyesi'nde, araziyle ilgili henüz adım atılmadı'' dedi.

Kadir Topbaş'tan iddialara yanıt

İBB Başkanı Kadir Topbaş, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası gündeme gelen Etiler'deki Polis Okulu arazisiyle ilgili iddialara yanıt verdi.

Etiler'deki polis okulu arazisinin bir şirkete verildiği iddiası üzerine arazinin tapusunu gösteren Topbaş, "Bireysel adım atamayız. Sızan asılsız iddiaların dosyalardan nasıl tedarik edildiğini bilmiyoruz. Bir takım iddialar bizi engelleyemez. Bir kuruş zayi edilmeden çalışıyoruz" dedi.

Karakol arazisinin tapusunun Büyükşehir’e ait olduğunu söyleyen Topbaş, “İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereği mülkiyeti bize geçmiş durumda. Bu araziyi kent menfaatleri için değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Topbaş'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
''Açık ve şeffaf bir ihale ile yapılmaktadır. Bahsettiğim arazi kent merkezinde tapuları da buradadır. Mülkiyeti belediyemize ait. İçişleri Bakanlığı'nda yapılan protokol çerçevesinde. Bir takım iddialar bulgular varsa bununla ilgili suç üstü yapılmalıydı.

Acaba diyorum bizim 400 km hedeflerimizi engelleme çalışmaları mı var? Ulaşım konusunda sorunları ancak biz çözeriz. Şundan emin olun hayal edilmeyenleri ancak biz gerçekleştiririz. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez.

Arazinin bedeli ile ilgili TOKİ tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Bir takım tüzel şirketler bazı ihalelere girmek için teklifler hazırlayabilir. Bu bizim dışımızdadır. Biz araziyle ilgili nasıl ihaleye çıkacağımızı henüz ilan etmiyoruz. Tapular bizde henüz bir araştırmaya girmedik. Ama birileri çalışma yapmış olabilir o bizi ilgilendirmez. İlkemiz kuruşu heder etmemektir, yanlış olsaydu bu denli yatırım olmazdı.

Herkese eşit mesafedeyiz. İlkeli bir duruşumuz var. Hak etmeyene hak etmediği şeyi vermeyiz. Kentsel yenileme gereken bir kentte yaşamaktayız. Makul ölçülerde gerekenler gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. Silüeti bozacak yapılarla ilgili çok ciddi hassasiyetimiz var.

Bu kente metro kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bir iddia ortaya atıp da işi sıkıntıya sokmak doğru değil. Birileri iddialar ortaya atabilir. Belki suç üstü yapmaları gerekirdi. Bir sözü ortaya atarlarsa acaba bizim önümüze engeller mi koymaya çalışılıyor diye düşünüyoruz. İnşallah 400 km'ye de geçeceğiz.

İşlerimiz ortadadır. İstanbullulardan bir dönem daha yetki istiyorum. Birileri farklı proje ve söylemler geliştirebilir ama biz iş, hizmet üretiyoruz. İstanbullular zaten biliyor. Alnımız açık, başımız dik. Başarılarımız ve hedeflerimiz var. Yaptıklarımız ortada, eserlerimizle konuşuyoruz. İstanbullulara güveniyorum. Hiç borcumuz yok.

İflas eden değil yatırımlarla büyüyen bir belediyeyiz. Dış borçlarımız var. Uzun vadeli metrolarla ilgili. Dış borçlanma limitimizin yüzde 40'ını borçlanmış durumdayız. Daha borçlanma imkanımız bile var.''

POLİS OKULU ARAZİSİ İDDİASI
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde savcılık tarafından yapılan araştırmada, Etiler’deki polis okulu arazisinin belediyeye devredildikten sonra ihalesiz olarak bir inşaat firmasına verildiği iddia edilmişti.

İddialarda arazinin 460 milyon dolara satılarak devletin 1 milyar dolar zarara uğratıldığı yönünde ifadeler yer almıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler