HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş'tan İstanbul'un iki yakasına yeni hal müjdesi

Bayrampaşa Hali'nde esnaf ile bir araya gelen Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un iki yakasına dünyaya model olacak hal alanları oluşturacaklarını belirtti.

Topbaş, "Bu tesisler insanların konaklayabileceği bir oteli olan, sportif alanları hatta hastanesi bulunan bir alanlar olacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hal esnafıyla buluştu. Bayrampaşa'daki İstanbul Hali'nde gerçekleşen toplantıya Başkan Topbaş'ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Ahmet Baha Öğütken, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, İBB bürokratları ve halk esnafı katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, kendisinin de esnaf bir aileden geldiğini bu anlamda çok hassasiyet gösterdiklerini söyledi. İstanbul'un artık bir ülke özelliğini gösterdiğini ve hizmetlerin de bu boyutlarda olması gerektiğini ifade ederek, "Hal esnafı olarak sizlerin, İstanbul gibi bir kentin gıda ihtiyacını karşılamak için geceleri gündüz yaparak hummalı bir çalışma içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Gıda sektörü çok önemli. Burada çok hassas bir hizmet sunmak gerekli. Daha önce çok kötü şartlarda olan Bayrampaşa Hali'nde çok ciddi çalışmalar, düzenlemeler yaptık ve kalite geldi. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz hal alanlarını daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

"İKİ YAKADA KURULAN HAL ALANLARI DÜNYAYA MODEL OLACAK”

İstanbul'un her iki yakasına da yeni ve modern haller oluşturacaklarının müjdesini veren Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu yakasındaki hal alanımız maalesef artık şehir merkezinde kaldı. Özellikle trafik başta olmak üzere ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Orada çok ciddi ölçekte büyük bir hal alanı için projelendirme yaptık. Ancak arazinin bize tahsisi süreç aldı. Orada bulunan hayvan barınağı gibi bazı tesislerin taşınması ile ilgili çalışmamız var. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra ihalesini yapacağız. Arzumuz insanların konaklayabileceği bir oteli bulunan, uzun yoldan gelen şoförlerin istirahat edebilecekleri, sosyal, sportif alanları hatta hastanesi bulunan bir tesis kurmak. Şunu açıkça söylüyorum ki dünyaya model olacak bir çalışma olacak bu. İnşallah gelecekte de Bayrampaşa halinin taşınmasıyla ilgili yeni yapılan havaalanının yakınlarında bir alan belirledik. Orada da daha modern daha kaliteli bir hizmet sunacağız. Burası belki şu an sıkıntı yaşamıyor ama kamyonların giriş çıkışı ve bazı konularda sıkıntı olabiliyor. Orada yapacağımız hal merkezinde saat sınırı olmadan kamyonlar girip çıkabilecek, çok daha rahat çalışılabilecek. İnşallah bu dönemde onu da yapacağız.”

BEYLİKDÜZÜ BALIK HALİ LABORATUVAR GİBİ ÇALIŞACAK

Beylikdüzü'nde inşaatı devam eden yeni balık haliyle ilgili de bilgiler veren Kadir Topbaş, "Beylikdüzü Sahili'nde çok modern bir hal yapmaktayız. Adeta bir laboratuvar gibi çalışacak bir hal ortaya çıkacak. Diğer hallerimizde de bu yönde kaliteli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler