HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalaşnikofun temiz çıktı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yoğun bakımda uyutulan İbrahim Tatlıses'i vuran silahın raporı hazırlandı.

Kalaşnikofun temiz çıktı

Saldırıda kullanılan kaleşnikof silahın balistik incelemesi tamamlandı. Silahın başka bir olayda kullanılmadığı açıklandı.

[

****](https://www.mynet.com/tatlisese-suikast-ani-kamerada-110100560504)

[

](https://www.mynet.com/pkkdan-tatlises-aciklamasi-110100560601)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiyeden/ibrahim-tatlises-vuruldu-iboyu-boyle-vurdular-/7504/193147/sayfa/1/)

[

****](https://www.mynet.com/tatlisesi-tefeciler-mi-vurdu-110100560533?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_2)

[**

**](https://www.mynet.com/adi-bu-skandallara-karisti-110100560424)

[**

**](https://www.mynet.com/tatlises-saldirisi-dunya-basininda-110100560416)

[****

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/turkiyeden/ibrahim-tatlises-vuruldu/7504/193044/)

İstanbul Emniyeti, sanatçı İbrahim Tatlıses’e yapılan saldırıyı aydınlatmak için 10 ekip kurulurken, 110 kişinin ifadesi alındı. Saldırganların kullandığı kalaşnikofun da daha önce hiçbir olayda kullanılmadığı belirlendi.

Sanatçı İbrahim Tatlıses ile asistanı Buket Çakıcı'nın silahla yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırıyı aydınlatmak için 10 ayrı ekip kurdu. Emniyet, şu ana kadar toplam 110 kişiyi sorguladı.

Tatlıses'in şoförü Hakan Çalışkan ile emekli polis memurları olan korumaları Mehmet Selami Aldemir ve Uğur Mazlum da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Gayrettepe'deki binasına geldi.

Çalışkan ile Aldemir ve Mazlum Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 6 saat ifade verdi. İfadeleri tamamlanan şoför ve 2 koruma, daha sonra emniyetten ayrıldı.

Öte yandan, saldırıda kullanılan kalaşnikofun daha önce hiçbir olayda kullanılmadığı belirlendi.

ATALAY: KORUMALAR DAHA İYİ OLABİLİRDİ

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tatlıses’in korumalarının daha iyi olabileceğini söyledi.

Atalay, ''Yeteri kadar koruması var, 3 tane... Kendi koruması, özel harekatta yetişmişler. Ama arkada, biraz uzak bir mesafede... Çok arkada araçta duruyorlar. Koruma çok hassas bir iştir. Orada belli ki o anda koruma yeterli değil'' diye konuştu.

Atalay, ''Emniyetten koruma verilmemiş, başvurusu varmış ama...'' denilmesi üzerine, ''Onu bilmiyorum, İstanbul Valiliği bilir. Başvurusu var mı, verildi mi Valilik bilir'' dedi.

Bu tür olaylarda sabırlı olunması gereğine işaret eden Atalay, ''Hiç ummadığınız şeyler çıkıyor. Ama bulurlar. Bulunabilecek, aydınlanabilecek bir olay. Eminim bir iki gün gibi kısa sürede oradan şey çıkar, ben öyle bekliyorum'' diye konuştu.

Atalay, ''Olayda Kalaşnikof kullanılmış. Olayın profesyonel olduğu konusunda herkes hemfikir'' denilmesine, ''Çok enteresan. Gördüğüm kadarıyla İstanbul Emniyeti çok iyi çalışıyor. Hükümet, Başbakanımız yakından takip ediyor. İnşallah bulunur'' dedi.

İbrahim Tatlıses önceki gün Beyaz TV’de yaptığı programın ardından Maslak’ta silahlı saldırıya uğramıştı.

Uzun namlulu silahla 11 el ateş eden ve en az iki kişi olduğu belirtilen saldırganlar aranıyor.

Tatlıses’in tehdit edildiği şikayetiyle savcılığa iki kez dilekçe verdiği ortaya çıktı.

Saldırının ardından Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat edilen İbrahim Tatlıses'in yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor.

[Saldırıdan 10 dakika önce](http://video.mynet.com/habervideo/Saldiridan-10-dakika-once/1129607/ "Saldırıdan 10 dakika önce") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler