HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamer Genç'e veda

Eski CHP milletvekili Kamer Genç için İstanbul Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Genç, Pazartesi günü vasiyeti üzerine Tunceli'de toprağa verilecek.

Kamer Genç'e veda

22 Ocak Cuma günü 76 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç için ilk tören bugün saat 14.00'te Kartal Cemevi’nde düzenlendi.

Aile defin işleminin gecikmesini istemediği için Meclis'te tören yapılmayacak.

Genç, pazartesi günü vasiyet ettiği gibi Tunceli'de toprağa verilecek.

Kamer Genç, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu; teşhisin ardından bir süre ABD'ye gitmiş, Türkiye'ye döndükten sonra durumu yeniden ağırlaşınca Temmuz ayında tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

Kamer Genç kimdir?

Başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdi. Kamer Genç 1960' daAnkara'da Maliye Okulu'na yatılı olarak girdi. Kamer Genç Tunceli Lisesi ve ardından Maliye Okulu'nda okudu.

Kamer Genç 1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni (Şu anki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) bitirdi. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı.

1966 yılında girdiği Danıştay sınavını kazanan tek isim oldu.Kamer Genç 1974-1976 yılları arasında Paris'te bulundu. Kamer Genç Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yaptı. Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Genç, 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne ve Başkanlık Divanı kâtip üyeliğine seçildi. 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi'nde adaylığı veto edildi.

Kamer Genç 1983-1987'de mali müşavirlik yaptı. Ardından 4 dönem milletvekili seçildi. Kamer Genç 1993-1995 ve, 1996-1999 yılları arasında 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı. Kamer Genç Ardından 2002 seçimlerinde DYP'nin barajın altında kalması dolayısıyla milletvekili seçilemedi.

Kamer Genç 2007 şeçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçilmiştir. 1 Haziran 2010 tarihi ile birlikte eski partisi CHP'ye geri dönmüştür. Halen milletvekilliği devam etmektedir.

Ankara Solfasol köyünde öğretmenlik yapmakta olan Sevim Genç, babasının olumsuz görüşlerine karşın Kamer Genç'in evlilik teklifini kabul etti. 1967 yılında evlendiler. Seçkin ve Seçil isimli iki çocukları oldu. Kamer Genç iyi düzeyde Fransızca bilmektedir.

En Çok Aranan Haberler