HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu binalarında engeller kalkıyor

Kütahya’da, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in talimatları ile kamu kurumlarında işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için açılan İşaret Dili Kurusu kamu çalışanlarının yoğun bir katılımı ile başlandı.Kütahya Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan 120 saatlik kursta kursiyerlerin ilk etapta 2 bin 500 kelime öğreneceği belirtildi.Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcısı Ahmet Özçelik, kursun Vali Ahmet Hamdi Nayir’in talimatları ile açıldığını ifade ederek, "Kursun amacı işitme engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarında zorluk çekmeden dertlerini anlatabilmelerini sağlamak ve o kurumlarda vatandaşlarımıza çözüm üretilmesini sağlamaktır" dedi.Kursun 120 saat olarak verileceğini söyleyen İşaret Dili Öğretmeni Pınar Telli, “Burada kamu personellerine 120 saatlik işaret dili eğitimimizi vermeye başladık.

Kütahya’da, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in talimatları ile kamu kurumlarında işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için açılan İşaret Dili Kurusu kamu çalışanlarının yoğun bir katılımı ile başlandı.
Kütahya Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan 120 saatlik kursta kursiyerlerin ilk etapta 2 bin 500 kelime öğreneceği belirtildi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcısı Ahmet Özçelik, kursun Vali Ahmet Hamdi Nayir’in talimatları ile açıldığını ifade ederek, "Kursun amacı işitme engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarında zorluk çekmeden dertlerini anlatabilmelerini sağlamak ve o kurumlarda vatandaşlarımıza çözüm üretilmesini sağlamaktır" dedi.
Kursun 120 saat olarak verileceğini söyleyen İşaret Dili Öğretmeni Pınar Telli, “Burada kamu personellerine 120 saatlik işaret dili eğitimimizi vermeye başladık. Kursun bitimin de ise kursiyerlerimiz en az 2 bin 500 kelime öğrenerek işaret dili sertifikası alacaklar” diye konuştu.
Kursiyerlerden Ersel Erkmen ve Şermin Sakaoğlu ise, kursa katılmaktan memnun olduklarını dile getirdiler. (HCA-EFE)

Yerel Seçim 2024

Kamu binalarında engeller kalkıyor

En Çok Aranan Haberler