HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kanal İstanbul'a Adana'dan rakip

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'çılgın projem' olarak kamuoyuna açıkladığı; 'Kanal İstanbul Projesi'ne Adana'dan rakip çıktı.

Kanal İstanbul'a Adana'dan rakip

MHP Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz tarafından hazırlanan; 'Deniz Adana Projesi' ile birlikte kente yaklaşık 2 milyon dolarlık bir yatırımla kanal açılıp, Seyhan Nehri derinleştirilerek kent merkezinde bir 'iç deniz' oluşturulması planlanıyor.

MHP Adana İl Başkanı Abdulkadir Üçkardeşlerle birlikte Seyhan Oteli'nde düzenlemiş olduğu toplantıda Adana'da yaşanan sorun ve sıkıntıları ortaya koyarak, bu konuda 'çözüm' adına hazırlamış oldukları projeleri de kamuoyuna tanıtan Seyfettin Yılmaz, kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. Adana'yı küresel ölçekte bir 'marka kent' yapabilme noktasında üzerinde en çok durdukları projenin; 'Deniz Adana Projesi' olduğunu belirten Yılmaz, MHP'nin iktidar olmasıyla birlikte hayata geçirmeyi planladıkları projeyle Seyhan Nehri'ni derinleştirip, Adana kent merkezinde bir 'iç deniz' oluşturmak istediklerini anlattı.

"KENT MERKEZİNDE BİR 'İÇ DENİZ' OLUŞTURACAĞIZ"

Seyhan Nehri'nin denize döküldüğü yerle kent merkezi arasında kot farkı olduğunu ve bunun da yapılacak çalışmalarla birlikte kademe kademe azaltılacağını ifade eden Yılmaz, yaklaşık 44 kilometrelik bir alanda uygulanması planlanan projeyle nehrin derinleştirileceğini ve Adana'nın denizle buluşturulacağını dile getirdi. Yılmaz, "Nüfusu 2 milyona ulaşan Adana'ya, 'Deniz Adana Projesi' ile birlikte yaklaşık 2 milyar dolarlık bir yatırımla ilk kanalı yapacağız. Ve bu kanalla birlikte kent merkezinde bir 'iç deniz' oluşturacağız. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Adanalılar balık tutmaya araçla değil, tekneleriyle gidebilecek" dedi. Belirtilen alanda açılacak olan kanalla ilgili herhangi bir istimlak problemi de olmadığını vurgulayan Yılmaz, 40-50 metre derinliğindeki kanalın her iki yanına da kent sakinleri için hobi çiftlikleri, uluslararası ölçekteki golf ve spor sahaları da inşa edileceğini belirtti.

"2 MİLYAR DOLARLIK PROJEYLE YILDA BİR MİLYON DOLAR KAZANACAĞIZ"

Kazı yapılacak bölgede çakılın mevcut olması nedeniyle inşaat maliyetlerinin de düşük olacağını savunan Yılmaz, çevredeki mevcut ekili alanların da yapılacak çalışmalarla birlikte sel baskınından korunacağını söyledi. 2 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek olan 'Deniz Adana Projesi' ile birlikte yılda yaklaşık bir milyar dolarlık bir gelir elde edilmesinin planlandığını kaydeden Yılmaz, projenin bölgede önemli bir istihdam alanı da oluşturacağını belirterek, Mersin-İskenderun Sahil Yolu ve turizm alanlarıyla da bölge açısından söz konusu projenin kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE'NİN ÇILGIN DEĞİL, AKILLI PROJELERE İHTİYACI VAR"

1871 tarihli bir haritayı salonda bulunan gazetecilere de gösteren Yılmaz, bu projenin Osmanlı Dönemi'nde de gündeme geldiğini hatırlatarak, yine benzer bir projenin eski bir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından da gündeme getirildiğine işaret etti. Harita üzerinden projenin detayları hakkında bilgi veren Yılmaz, "Türkler çılgındır ama projeleri akıllıdır. Bugün gelinen noktada Türkiye'nin çılgın değil akıllı projelere ihtiyacı var. Bizim hazırlamış olduğumuz bu projeler akıllı projelerdir. Ve biz Adana'yı küresel ölçekte bir 'marka kent' haline getirmek istiyoruz, bunun için çaba sarf ediyoruz" ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler