HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kandil'e hava harekatı

TÜRK savaş uçaklarının dün akşam Kuzey Irak’ta Kandil’de PKK kamplarına yönelik yoğun bir hava operasyonu yaptığı öğrenildi.

Türk jetleri Irak kuzeyi Kandil bölgesine bomba yağdırdı. Güvenlik Güçleri dün güneydoğudaki operasyonlarda 15 bölücü teröristi öldürdü, daha önce ölen bir teröristin de cesedine ulaşıldı.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Irak Kuzeyi Kandil bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.

Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 170'ye ulaştı. 21 el yapımı patlayıcı imha edilirken operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 365 oldu.

Şırnak'ta devam eden operasyonda altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 147 oldu. Bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir silah üstü gece görüş dürbünü, 70 kilo Amonyum Nitrat ele geçirildi, 51 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 375 oldu. Hakkâri Yüksekova'da devam eden operasyonda iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 132 oldu. Bir Biksi, bir termal silah dürbünü, üç anti tank RPG-7 mühimmatı, beş RPG-7 sevk fişeği, 10 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 100 Biksi fişeği, 300 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 25 uçaksavar fişeği, 57 7,62 mm fişek, dört taarruz el bombası ele geçirildi. Dokuz el yapımı patlayıcı imha edilirken operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 183 oldu.

Şırnak Uludere'de yapılan mayın arama/tarama faaliyeti sırasında, bir anti tank mayınına tuzaklanan bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkâri Yüksekova'da icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Kulp'da gerçekleştirilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, bir adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, beş dolu şarjör, iki el bombası, bir telsiz, iki el yapımı patlayıcı, iki adet sırt çantası, bir adet dürbün ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak İdil'de icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanarak araziye yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Muş Hasköy'de icra edilen operasyonda, 250 g C4 patlayıcı, bir el telsizi, 49 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 42 Bixi fişeği, dokuz elektrikli fünye, bir güneş paneli, bir adet uyku tulumu ele geçirilmiştir.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler