HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapanan İstanbul-İzmir karayolunda imdat çığlığı

Yoğun kar yağışı yurdu etkisi altına aldı. İstanbul-İzmir karayolunda büyük sıkıntı yaşanıyor.

Kapanan İstanbul-İzmir karayolunda imdat çığlığı

Manisa ile Balıkesir arasında dünden beri etkili olan kar yağışı İstanbul-İzmir karayolunu kapattı. Binlerce araç yollarda kalırken, hazırlıksız yakalanan Karayolları ekipleri trafiği açamadı. Akhisar-Balıkesir arasındaki kapanan yol nedeniyle şehir girişinde araçlar durduruldu ve uyarılar yapıldı.

Türkiye'yi esir alan kar fotoğrafları için TIKLAYIN

Araçların yoğunluğu nedeniyle Kırkağaç-Soma kavşağında tıkanma yaşandı. Karayolları ekiplerinin çalışmaları devam ederken, yüksek kesimlerdeki yağışların sürmesi nedeniyle bir çok araç Akhisar giriş ve çıkışlarında bekletildi. Yolcu otobüsleri ise ilçe terminalinde uzun süre mola vermek zorunda kaldı. Yola hazırlıksız çıkan araçlar ise zor anlar yaşadı. Özellikle zincirsiz yola çıkan kamyon ve kamyonet gibi araçların gidememesi nedeniyle yolda kaldıkları bildirildi.

Karayollarından edinilen bilgiye göre ise yolların her iki yönünde açık olduğu ancak zincirsiz araçlar ve kayan TIR’ların yolu kapattığı bildirildi. Bazı vatandaşlar ise 12 saattir yolda kaldıklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

CANLI YAYINDA İMDAT ÇIĞLIĞI

Çanakçı mevkisinde yolda kalan sürücüler canlı yayında isyan etti. CNN Türk'ün yayınına bağlanan sürücülerden Yusuf Topalca, "Açlıktan bayılacak duruma geldik. Yakıtımız bitmek üzere. Küçük yaşta bebekler var arabalarda. Yakıtları bitmiş olanlar var, arabalarımıza aldık" diye isyan etti. Topalca, İstanbul Gebze'den İzmir'e gitmek için yola çıktığını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler