HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapatılan dernekler belli oldu! İşte kapatılan dernekler listesi

Kapatılan dernekler listesi belli oldu. FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları tespit edilen derneklerin faaliyetlerine son verildi. Kapatılan dernekler listesi, OHAL Kararnamesi ile belli oldu.

Kapatılan dernekler belli oldu! İşte kapatılan dernekler listesi

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. OHAL ilan edilmesinin ardından ilk Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Buna göre çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu hakkında kapatılma kararı verildi. Bu kuruluşların belirlenmesiyle birlikte kapatılan dernekler listesi de belirlenmiş oldu. Kapatılan derneklerin sayısı bin 125 oldu. Bu dernekler artık faaliyet gösteremeyecek. Kapatılan dernekler ile kamu kurum ve kuruluşlarını aşağıda yer alan bağlantıdan öğrenebilirsiniz. İşte konu hakkında son gelişmeler...

Kapatılan dernekler listesi için tıklayın

Kapatılan dernekler arasında Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği en dikkat çekenler arasındadır. 2000'li yıllarda insani yardım projesi olarak ortaya çıkan Kimse Yok Mu, OHAL Kararnamesi ile kapatıldı. Bunun yanı sıra Avrasya İşadamları Derneği, İstanbul Genç İşadamları Derneği, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Marmara Sanayici ve İşadamlar Derneği, Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu, Anadolu Alevi Derneği de bulunuyor. Kapatılan dernekler listesi bu kadarla sınırlı kalmıyor. Toplamda bin 125 dernek kararname ile kapatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler