HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapatılan gazeteler hangileri? İşte kapatılan gazeteler listesi

Kapatılan gazeteler listesi belli oldu. Olağanüstü Hal ilan edilmesinin ardından ulusal ve yerel yayımlanan bazı gazeteler hakkında kapatma kararı alındı. Peki kapatılan gazeteler hangileri?

Kapatılan gazeteler hangileri? İşte kapatılan gazeteler listesi

Kapatılan gazeteler belli oldu. Darbe girişiminin vatandaşların demokrasiye sahip çıkması ile başarısızlığa uğratılmasının ardından 20 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu. OHAL ilan edilmesinin ardından çıkarılan ilk Kanun Hükmünde Kararname ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu hakkında kapatma kararı alınmıştı. Son Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bu kez kapatılan gazeteler, televizyonlar, radyolar, haber ajansları, dergiler ve yayınevleri belirlendi. Bu kararın alınmasının ardından vatandaşlar kapatılan gazeteler listesini aramaya başladı. Kapatılan gazeteler listesini ve kapatılan gazeteler hakkında bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

45 GAZETE KAPATILDI

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre, 3 haberajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalı kapatıldı. Kapatılan gazetelerden 9'u ulusal gazeteler olurken, diğer 36 gazete ise yerel gazeteler oldu. Kapatılan gazeteler arasında; Millet, Bugün, Meydan, Özgür Düşünce, Taraf, Yarına Bakış, Yeni Hayat, Zaman ve Today's Zaman gazeteleri yer aldı.

İŞTE KAPATILAN ULUSAL GAZETELER

Millet Gazetesi

Yayın hayatına 29 Ekim 2014'te başlayan Millet Gazetesi'ne Ekim 2015'te kayyum atandı. Kayyuma devredilmesinin ardından hızla tirajları düşmeye başlayan Millet Gazetesi, zarar ettiği gerekçesiyle 29 Şubat 2016'da yayınına son verildi. Ayrıca kayyum yönetimi, gazetede çalışan gazeteci, editör ve yazarların çoğunun görevine son verdi.

Bugün Gazetesi

Tercüman Gazetesi'nin isim hakkı davasının uzun sürmesinin ardından Dünden Bugüne Tercüman ve Halka ve Olaylara Tercüman isimli iki ayrı gazete kuruldu. Nazlı Ilıcak gibi eski Tercüman yazarları Dünden Bugüne tercüman gazetesinde yer aldılar. 2005 yılınca Ciner Holding, Dünden Bugüne Tercüman Gazetesini satın aldı ve ismini Bugün Gazetesi olarak değiştirdi. Kasım 2005'te ise Koza İpek Medya adına Akın İpek gazeteyi satın aldı ve Kanaltürk, Bugün TV, Kanaltürk Radyo ile aynı grupta topladı.

29 Ekim 2015'te Koza İpek Holding'e kayyum atanmasının ardından Bugün Gazetesi'nin yönetimine de kayyum atandı. Bu sırada Millet Gazetesi'nde olduğu gibi Bugün Gazetesi'nde de çok sayıda çalışanın işine son verdi. Kayyum atanmasının ardından tirajı düşmeye başladı. Bu gazeteden ayrılan bir grup daha sonra Özgür Düşünce gazetesini kurdular. Son OHAL Kararnamesi'nin ardından hem Bugün hem de Özgür Düşünce kapatılan gazeteler arasında yer aldı.

Meydan Gazetesi

Meydan Gazetesi, 6 Nisan 2015'te Feza Gazetecilik çatısı altında Levent Kenez yönetiminde yayın hayatına başladı. Ardından Feza Gazetecilik'e yapılan operasyonlardan zarar görmemesi için bu gruptan ayrılan gazete, Levent Kenez yönetiminde Meydan Yayın ve Gazetecilik A.Ş. adıyla faaliyete devam etti. OHAL Kararnamesi ile Meydan Gazetesi de kapatılan gazetelerden biri oldu.

Özgür Düşünce Gazetesi

Bugün Gazetesi'ne kayyum atanmasının ardından buradan çıkarılan gazetecilerin bir kısmı 17 Kasım 2015 tarihinde Özgür Düşünce Gazetesi adında yeni bir ulusal gazete kurdular. Genel Yayın Yönetmenliği'ni Mehmet Yılmaz'ın yaptığı gazetede OHAL Kararnamesi ile kapatıldı.

Taraf Gazetesi

"Düşünmek taraf olmaktır" sloganıyla 2007'de yayın hayatına başlayan Taraf Gazetesi'nin sahibi Alkım Gazetecilik A.Ş.'dir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait belgeleri yayınlamasıyla büyük ses getiren Taraf Gazetesi, yine Ergenekon soruşturması ile ilgili pek çok bilgi ve belgeyi yayınlamasıyla oldukça tartışılmıştı. 2012'de kurucu genel yayın yönetmeni Ahmet Altan gazetedeki görevinden istifa etti. Ardından Oral Çalışlar bu göreve getirilse de, bu birliktelik de uzun sürmedi. Gazete OHAL kararnamesinin ardından kapatıldı.

Yarına Bakış ve Yeni Hayat Gazeteleri

Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasının ardından burada işten çıkarılan gazetecilerin bir kısmı Yarına Bakış ve Yeni Hayat adındaki gazeteleri kurdular. Her iki gazete de OHAL Kararnamesi'nin ardından kapatıldı.

Zaman Gazetesi ve Today's Zaman

Zaman Gazetesi, 3 Kasım 1986 tarihinde Fehmi Koru'nun yönetiminde yayın hayatına başladı. İslami cephenin sesi olarak yayın hayatına başlayan gazete, 1987 yılında bir çok önemli ismin tasfiye edilmesi ile Fethullah Gülen Cemaati'nin kontrolüne geçti. İlk internet gazetesi olma ünvanına da sahip olan gazetede, 2001-2005 yılları arasında ise Ekrem Dumanlı genel yayın yönetmenliği yaptı. 4 Mart 2016'da Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı ve tirajı hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Kayyum yönetimi pek çok çalışanın görevine son verdi. Bu çalışanlar daha sonra Meydan, Yarına Bakış ve Yeni Hayat gibi gazeteleri kurdular.

Today's Zaman ise Türkiye'de İngilizce yayımlanan günlük gazetedir. Yine Feza Gazetecilik'e bağlı olan bu gazete de kayyum yönetimine devredildi. OHAL Kararnamesi'nin ardından her iki gazete de kapatılan gazeteler arasında yer aldı.

KAPATILAN GAZETELER TAM LİSTESİ

Zaman Gazetesi (Ulusal)
Today's Zaman (Ulusal)
Bugün Gazetesi (Ulusal)
Millet Gazetesi (Ulusal)
Meydan Gazetesi (Ulusal)
Taraf Gazetesi (Ulusal)
Özgür Düşünce Gazetesi (Ulusal)
Yarına Bakış Gazetesi (Ulusal)
Yeni Hayat Gazetesi (Ulusal)
Adana Haber Gazetesi (Adana)
Adana Medya Gazetesi (Adana)
Akdeniz Türk (Adana)
Şuhut'un Sesi Gazetesi (Afyonkarahisar)
Kurtuluş Gazetesi (Afyonkarahisar)
Lider Gazetesi (Afyonkarahisar)
İscehisar Durum Gazetesi (Afyonkarahisar)
Türkeli Gazetesi (Afyonkarahisar)
Antalya Gazetesi (Antalya)
Yerel Bakış Gazetesi (Aydın)
Nazar (Aydın)
Batman Gazetesi (Batman)
Batman Postası Gazetesi (Batman)
Batman Doğuş Gazetesi (Batman)
Bingöl Olay Gazetesi (Bingöl)
İrade Gazetesi (Hatay)
İskenderun Olay Gazetesi (Hatay)
Ekonomi (İstanbul)
Ege'de Son Söz Gazetesi (İzmir)
Demokrat Gebze (Kocaeli)
Kocaeli Manşet (Kocaeli)
Bizim Kocaeli (Kocaeli)
Haber Kütahya Gazetesi (Kütahya)
Gediz Gazetesi (Kütahya)
Zafer Gazetesi (Kütahya)
Hisar Gazetesi (Kütahya)
Turgutlu Havadis Gazetesi (Manisa)
Milas Feza Gazetesi (Muğla)
Türkiye'de Yeni Yıldız Gazetesi (Niğde)
Hakikat Gazetesi (Sivas)
Urfa Haber Ajansı Gazetesi (Şanlıurfa)
Ajans 11 Gazetesi (Şanlıurfa)
Yeni Emek (Tekirdağ)
Banaz Postası Gazetesi (Uşak)
Son Nokta Gazetesi (Uşak)
Merkür Haber Gazetesi (Van)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler