HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapatılan okullar listesi belirlendi! Kararname ile bu okulların faaliyetine son verildi

Kapatılan okullar listesi merak ediliyor. Kararnamenin ardından çok sayıda okul hakkında kapatma kararı alındı. Kapatılan okullar bundan sonra faaliyetine devam edemeyecek. Peki öğrencilere ne olacak?

Kapatılan okullar listesi belirlendi! Kararname ile bu okulların faaliyetine son verildi

15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan darbe girişiminin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu. OHAL ilan edilmesinin ardından ilk Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı ve bu kararnameye göre çok sayıda kamu kurum ve kuruluşları kapatıldı. Buna göre kapatılan okullar listesinde 15 vakıf üniversitesi ile 934 okula kapatma kararı uygulandı. Kapatılan okullar listesinin ortaya çıkmasının ardından, burada eğitim gören öğrenciler ve bu öğrencilerin velileri öğrencilerin akıbetinin ne olacağını merak ediyor. OHAL Kararnamesi'nin yayınlanmasının ardından kapatılan okullarda eğitim görenlerin akıbeti sorusu da yanıt bulmuş oldu.

KAPATILAN OKULLAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı. OHAL ilanının ardından ilk kanun hükmünde kararname yayınlandı ve kurumlar belirlendi. Bunlar arasında kapatılan üniversiteler listesi merak ediliyordu. Yayınlanan kararnameye göre faaliyette olan 15 vakı üniversitesi kapatıldı. İşte Kapatılan üniversiteler listesi ve bu vakıf üniversiteleri hakkında bilgiler...

KAPATILAN OKULLAR VE ÜNİVERSİTELER

Kapatılan okullar kararnamenin yayınlanmasını ardından belli oldu. Buna göre; Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara), Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa), Canik Başarı Üniversitesi (Samsun), Selahattin Eyubi Üniversitesi (Diyarbakır), Fatih Üniversite (İstanbul), Melikşah Üniversitesi (Kayseri), Mevlana Üniversitesi (Konya), Şifa Üniversitesi (İzmir), Turgut Özal Üniversitesi (Ankara), Zirve Üniversitesi (Gaziantep), Kanuni Üniversitesi (Adana), İzmir Üniversitesi (İzmir), Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul), Gediz Üniversitesi (İzmir), Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul)kapatılan üniversiteler olurken, 934 okul için de kapatma kararı verildi. Yamanlar Koleji, Anafen Okulları, Burç Okulları ve Fatih Okulları da kapatılan okullar listesinde yer aldı.

KAPATILAN OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLERE NE OLACAK?

Kapatılan okullarda eğitim görenlerin akıbeti merak konusu... İlk OHAL kararnamesinin 2. maddesinin 4. fıkrasında; "Kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirilir. Bu şekilde yerleştirilen öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam ederler. Bu fıkranın uygulanması ile ilgili olarak usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkilidir." ifadeleri kullanılıyor.

Kapatılan okullarda eğitim gören öğrencilerin durumu hakkında açıklama Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. Tekin açıklamasında, "Okullarda 138 bin öğrenci eğitim görmekte idi. MEB olarak bu öğrencilerin, hükümetimiz farklı bir karara verinceye kadar MEB okullarına nakilleri ile ilgili düzenlemeleri yaptık. Bunlar, MEB’in okullarına devam edecekler. Hiçbir çocuk, öğrenci teröristlerin okullarında mahkum bırakılmayacak" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler