HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapatılan sendikalar belli oldu! İşte kapatılan sendikalar listesi

Kapatılan sendikalar belli oldu. Cihan-Sen ve Aksiyon-İş bünyesinde faaliyet gösteren sendikalar hakkında kapatma kararı alındı. Kapatılan sendikalar listesini haberimizde bulabilirsiniz.

Kapatılan sendikalar belli oldu! İşte kapatılan sendikalar listesi

Kapatılan sendikalar, OHAL Kararnamesi ile belli oldu. Olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından ilk Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Bu kararnamede çeşitli kamu kurum ve kuruluşları hakkında kapatma kararı verildi. Bu kapsamda kapatılan kuruluşlar arasında sendikalar da yer aldı. OHAL Kararnamesi ile kapatılan sendikalar artık faaliyetlerini sürdüremeyecekler. Kapatma kararı sonrasında 19 sendikanın faaliyetlerine son verildi. Kapatılan sendikaların listesi ve kapatılan sendikalar hakkında bilgiler haberimizde yer almaktadır.

Kapatılan sendikalar listesinde bulunan sendikaların Cihan-Sen ve Aksiyon-İş konfederasyonlarına bağlı sendikalar olduğu dikkat çekiyor. Buna göre toplamda 19 sendikanın faaliyetine son verildi. Cihan-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikalardan; Ufuk Büro-Sen, Aktif Eğitim-Sen, Ufuk Sağlık-Sen, Ufuk Yerel-Sen, Ufuk Haber-Sen, Ufuk Kültür-Sen, Ufuk Bayındır-Sen, Ufuk Ulaştırma-Sen, Ufuk Tarım Orman-Sen, Ufuk Enerji-Sen adlı sendikalar kapatıldı. Ayrıca Aksiyon-İş Konfederasyonu'na bağlı sendikalardan; Pak Gıda-İş, Pak Maden-İş, Pak Finans-İş, Pak Eğitim-İş, Pak Toprak-İş, Pak Metal-İş, Pak Enerji-İş, Pak Taşıma-İş, Pak Deniz-İş kapatılan sendikalar arasında yer aldı.

CİHAN SENDİKALAR KONFEDERASYONU

Cihan Sendikalar Konfederasyonu (CİHAN-SEN), 21 Şubat 2014 tarihinde Ankara'da kuruldu. Aktif Eğitimciler Sendikası, Ufuk Basın Yayın-Haber Sendikası, Ufuk Bayındırlık Sendikası, Ufuk Büro-Bankacılık Sendikası, Ufuk Enerji Sendikası, Ufuk Kültür Sanat Sendikası, Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası, Ufuk Tarım Orman Sendikası, Ufuk Ulaştırma Sendikası ve Ufuk Yerel Yönetimler Sendikası; Cihan-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalardır.

AKSİYON İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu, 21 Mart 2014 tarihinde 7 sendikanın bir araya gelmesi ile başkent Ankara'da kuruldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler