HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapıkule’de bayram kuyruğu

Avrupa'daki Türk işçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri, Ramazan Bayramı trafiğiyle de birleşince sınır kapılarındaki yoğunluk arttı.

EDİRNE, (DHA)- Türkiye'ye giren araçlar gümrüğü neredeyse tamamen doldururken, araç sürücüleri kuyrukları zaman zaman kornalarına basarak protesto etti.

Avrupa'daki Türk işçilerinin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye girişleri devam ediyor. Türk işçilerinden karayolunu tercih edenler Bulgaristan sınırındaki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'nda yoğunluğu arttırdı. Ramazan bayramı dolayısıyla memleketlerine gitmek isteyen araç sürücü polisin pasaport kontrollerini yaptığı giriş peronları önünde uzun kuyruklar oluştururken, gümrük alanı neredeyse tamamen doldu. Uzun süren işlemlerden şikayet eden sürücüler zaman zaman araç kornalarına basarak protesto etti.

Araç sürücülerinin kendi aralarındaki tartışmaları nedeniyle Edirne Emniyet Müdürlüğü, Kapıkule Sınır Kapısı'nda tedbir amacıyla bir grup Çevik Kuvvet Polisi görevlendirdi.Polonya'da yaşadığını söyleyen Türk işçilerinden Davut Yıldız, 3 saattir Türkiye'ye giriş yapmak için beklediğini ifade ederek, "O kadar yol geldim, burada beklediğim kadar hiçbir yerde beklemedim. Üç saattir giriş için bekliyorum. Sırbistan'ı bile geçtik, Türk olarak Türk gümrüğünde eziyet görüyoruz. Buna bir çözüm bulunması gerekir" dedi.Almanya'dan gelen Halime Göktuğ, sıcak havada kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Şahsen üzülüyoruz, kendi vatanımıza geldik, sınır geçtik ama buradan giriş yapamıyoruz. Yaklaşık 2 saat oldu, en fazla burada bekledik. Daha da önümüz çok kalabalık" diye konuştu.

Avusturya'dan yola çıktığını anlatan Ertan Şahin, diğer ülkelerde daha az beklediklerinden yakınarak, "Sevmediğimiz Sırbistan ve Bulgaristan gümrükleri geliş ve gidiş kapılarını açtı. 15 dakikada gümrüğü geçtik, bu kadar araba orada da var. Ama kendi memleketimizde çok bekliyoruz. Bayrama yetişmeye çalışıyoruz ama 3 gündür yoldayız" dedi.Almanya'dan gelen Türk işçilerinden Ali Kaplan ise araç kornalarına basarak protesto edenlere kızarak, "Bizim vatandaşlar sabırsız, diğer gümrüklerde 4 saate yakın bekleyenler oluyor. Orada kimsenin sesi çıkmıyor. Buraya gelince korna basıyor. Bu haksızlıktır" diye konuştu.

HER SENE AYNI EZİYET

Filiz Yıldız ise her yıl aynı sıkıntıları yaşadıklarını ve tatil heveslerinin yarıda kaldığını anlatarak şunları söyledi:"Yunanistan ve Bulgaristan'ı geçiyoruz, diğer Avrupa ülkelerinden geçiyoruz böyle bir şikayet olmuyor. Bizim kendi polisimiz bu eziyeti bize her sene çektiriyor. Biz bunu istemiyoruz. İki gündür yollardayız böyle bir sıcakta beklemek istemiyoruz. Tatil hevesiyle geliyoruz ama burnumuzdan geliyor. Kendi görevlilerimiz böyle yaparsa, diğer ülkeleri hiç suçlamayalım."GİRİŞ REKORU KIRILIKapıkule Sınır Kapısı'nda önceki gün giriş rekoru da kırıldı. Gümrük yetkililerinden alınan bilgiye göre 24 saat içersinde 8 bin 683 araç Türkiye'ye giriş yaparak rekora imza attı. Son bir haftada ise Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye 30 bin 753 araçla 133 bin 729 kişi giriş yaparken, 7 bin 386 araçla 41 bin 127 kişi de Türkiye'ye Bulgaristan'a çıkış yaptı.

En Çok Aranan Haberler