HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapıkule’de gurbetçilerin dönüş çilesi

Türkiye'de tatillerini geçiren ve çalıştıkları ülkelere dönmek için Kapıkule'ye gelen gurbetçiler kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

35 derece sıcağın altında saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalan gurbetçiler, korna çalarak durumu protesto etti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ise, 170 bin aracın çıkış yapacağını söyledi.

Kapıkule Gümrük Sahası'nda işlemlerini kısa sürede bitiren gurbetçiler, Bulgaristan Sınır Kapısı Kapitan Andreovo'ya geçmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcak altında çocukları ile birlikte araç içinde beklemek zorunda kalan gurbetçiler her yıl özlemle vatana geldiklerini belirterek, dönüşte aynı sıkıntı ile karşılaştıklarını ve bu durumun bir an önce çözülmesini istedi.

Yolculuklarının çileyle bittiğini söyleyen gurbetçiler, "Bulgaristan Avrupa Birliği'ne girdiği için daha tedbirli çalışır diye tahmin ettik ama görünüyor ki hiçbir ilerleme yok. Türk yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Arabaların beklemesinden klimalar çalışmıyor. 35 derede sıcaklığın altında 6 saattir beklemekten perişan olduk" dedi.

Sıcak altında beklemekten sıkılanlar ise marketten aldıkları sularla serinlemeye çalışırken, bazıları da korna çalarak durumu protesto etti.

"170 BİN ARAÇ ÇIKIŞ YAPACAK"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, "Kuyruk sıkıntısını geliş ve gidişlerin aynı zamana rastlamasından yaşıyoruz. Şu anda istatistiklere baktığımızda 170 bin araç birkaç hafta içerisinde ülkelerine dönmek zorunda. Gurbetçilerimizi herhangi bir engelleme amacımız yok. Ama her devlet ülkesine giren insanları ve araçları kaydederek sokmak zorunda. Kaydetmeden ülkelere sokulan araçlar da vatandaşlar için tehlike arz edebilir" ifadelerine yer verdi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler