HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Kaptan’a ailesi bile şaşırdı

Rumeli Feneri açıklarında 24 göçmenle birlikte can veren teknenin kaptanı Cem Gök’ün ilk kez tekne kullandığı iddia edildi.

‘Kaptan’a ailesi bile şaşırdı

Gök’ün kardeşi, taksici olan ağabeyinin tekne kullandığına daha önce hiç tanık olmadığını belirtti.

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz çıkışı Rumeli Feneri açıklarında geçtiğimiz hafta başında 24 göçmenin hayatını kaybettiği tekne faciasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Teknenin battığı bölgede süren çalışmalar sırasında dün balıkçı ağına takılan bir çocuk cesedi kıyıya çıkarıldı. Böylece facianın ardından denizde çıkarılan ceset sayısı tekneyi kullanan Cem Gök’le birlikte 25 oldu. Kayıp olan 12 göçmenin aranmasına da devam ediliyor.
Milliyet'in haberine göre, göçmenleri Romanya’ya götürdüğü öne sürülen teknede hayatının kaybeden ve batan teknenin kaptanı olduğu öne sürülen 2 çocuk babası Cem Gök (42) ise dün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Gazi Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine Cem Gök’ün annesi Necibe, eşi Selda, kardeşleri ve çok sayıda yakını katıldı. Cenazenin omuzlara alındığı sırada Gök ailesi gözyaşlarına boğuldu.

‘Hiç kaptanlık yapmadı’
Cenazede taziyeleri kabul eden Gök’ün kardeşi Yılmaz Güney Gök (30), ağabeyinin tekne kullandığını bilmediğini ve kendisinin taksi şoförü olduğunu söyledi. Ağabeyinin amatör kaptan belgesinin bile olmadığını öne süren Gök, “Pazar sabahı Kerem denilen arkadaşı arayıp kendisini evden almış. Biz de bir daha da kendisinden haber alamadık. Önce Sultangazi Polis Merkezi’ne giderek kayıp bildirimi yaptık. İki telefon kullanıyordu. Evden çıkarken birini yanına almış. Ancak telefon kapalıydı. Teknede olduğunu polisin bizi araması sonucu öğrendik. Kendisi taksicidir. Hiç kaptanlık yapmadı. Denizde boğularak ölmüş” dedi.

‘Maddi durumu iyiydi’
Ağabeyinin daha önce hiç tekne kullanmadığını belirten Gök, “Yolda yürür, bisiklet ve arabakullanır. Denize gider, yüzmeyi bilir. Şu ana kadar hiç tekneyle gezdiğini görmedim. Bu işi, abimin arkadaşı Kerem biliyordur. Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz. ‘Kaptanın kredi borçları olduğu ve bu yüzden kabul ettiği’ gibi haberler var. Böyle bir ihtimal vermiyorum. Çünkü böyle bir ihtiyacı yoktu. Taksi plakası vardı. 2 yıl önce sattı. Maddi durumu kötü değildi” dedi.

Facia sonrası yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgisi olduğu öne sürülen Kerem Senay Çakan ve Afgan asıllı olduğu iddia edilen Abdullah Şeker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Suçüstü Bürosu savcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyası ise Kaçakçılık ve Göçmenler Bürosu savcılığına gönderildi.

Ege’de 2 günde 78 kişi kurtarıldı
İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi’nde iki günde 78 göçmen kurtarıldı, 2 göçmen kaçakçısı yakalandı. Ege Denizi’nde 2014 yılı içerisinde kurtarılan kaçak sayısı 11 bin 890 oldu. Operasyonlarda 62 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Kaptan 15, yardımcısı 17 yaşında!

Bodrum’dan yasadışı yollardan Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmeye çalışan aralarında 8 aylık hamile bir kadının da bulunduğu Afganistan uyruklu 11 kaçak, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Teknenin her ikisi de Türk vatandaşı olan kaptanı M.Ö. (15) ile ona yardım ettiği belirlenen R.B. (17) gözaltına alındı. M.Ö., sevk edildiği mahkemece tutuklandı. R.B.’nin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

KAZA MECLİS GÜNDEMİNDE

‘Soruşturma başlatıldı mı?’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 3 Kasım’da İstanbul’da yaşanan tekne faciasını TBMM gündemine taşıyarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Kolluk güçlerinin haberi olmadan İstanbul’dan onlarca insanı bir tekneye koyup Romanya’ya kaçırmaya kalkışmak mümkün olmayacağına göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş ve detaylı çapta bir soruşturma başlatılmış mıdır?” diye sordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler