HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar etkisini gösterdi

Zigana Dağı'nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı, Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Bahçesaray karayolu ulaşıma kapandı.

Kar etkisini gösterdi

Gümüşhane ile Trabzon il sınırındaki 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Kentte gece saatlerinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Yağış ve sis nedeniyle trafikte yoğunlaşmanın yaşandığı Zigana Geçiti'nde karayolları ekipleri tarafından araç sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı.

Yağışın ardından kar kalınlığının yer yer 10 santimetreyi bulduğu yüksek kesimlerdeki yaylalar ve Zigana Dağı beyaza büründü.

Bölgede kayak tesis işletmeciliği yapan Mehmet Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıla göre kar yağışının daha erken başladığını belirterek, "Kayak yapılması için kar yağışının devam etmesini bekliyoruz. Şu anda bu bölgede tatilciler için güzel bir ortam var. Umarız sezonu iyi bir şekilde açarız" diye konuştu.

Rize'de de kar yağışı etkili oluyor

Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonucu Rize-Erzurum karayolunun 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda kar kalınlığının yaklaşık 40 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri, bölgede karla mücadele çalışmalarına başladı. Karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Bu arada il merkezinde gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle dalgaların yükselmesi sonucu sahilde bulunan çay bahçeleri ve bazı tesisler zarar gördü.

Belediye ekiplerinin başlattığı çalışma sonrasında dalgaların fırlattığı taş ve kum temizlendi.

Kar yağışı Van'da yolları kapattı

Açıklama Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Bahçesaray karayolu ulaşıma kapandı. Van’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Kar yağışıyla birlikte Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma kapandı. Sabah saatlerinden itibaren başlatılan çalışmalar sonucunda yol tekrar ulaşıma açıldı.

Kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ise belli aralıklarla devam ediyor. (AJANSLAR)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler