HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar etkisini gösterdi; yollar kapalı, okullar tatil

Yoğun kar yağışı ulaşımda zor anlar yaşatıyor. Kapanan yollar nedeniyle, çok sayıda araç yollarda kaldı. Bazı yerlerde de okullar tatil edildi.

Kar etkisini gösterdi; yollar kapalı, okullar tatil

Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı.

İZMİR-MANİSA YOLU KAR NEDENİYLE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI
​İzmir-Manisa karayolu, saat 17.30 sıralarında, kar yağışının yolu kapatması nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Yetkililer, yolların temizlendikten sonra trafiğe açılacağını bildirdi.

Kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği fotoğraflar için TIKLAYIN

Dursunbey'de 19, Savaştepe'de 7, Sındırgı'da 12, Bigadiç'te 24, Gönen ve Balya'da ise 1'er mahallenin yolları kapandı. İletişimde sıkıntı çekilmezken, il merkezine bağlı 6, Bigadiç'te 3, Sındırgı'da 7, Kepsut ve Dursunbey'de 5'er mahallenin elektrikleri kesildi. Ana arterler Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayollarında sıkıntı çekilmezken, Balıkesir- İzmir karayolunun 40'ıncı kilometresinde bir TIR'ın kayması sonucu yol çift taraflı trafiğe kapandı.

Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yolun 1 saat içinde trafiğe açılacağı söyledi. Ayrıca, ana arterler ile ilçe karayollarına zincirsiz trafiğe çıkılmasına izin verilmezken kar yağışının saat 17.00'den sonra yoğunluğunu arttıracağı kaydedildi.

İstanbullular DİKKAT!.. AKOM uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı konusunda İstanbulluları uyardı. Büyükşehir Belediyesi, "İstanbul'da kar yağışı yaklaşık 2 saat sonra etkisini artırarak devam edecek" açıklaması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nden saat 18.00'de yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul'da kar yağışı yaklaşık 2 saat sonra etkisini artırarak devam edecek. Yağış süresince rüzgarın da yer yer fırtına şeklinde olacağı (75 km/s) tahmin ediliyor. Kar yağışının Perşembe günü yağmura dönüşmesi bekleniyor" denildi.

Açıklamada, İstanbul'da gün boyu Anadolu yakasında daha etkili olan kar yağışının herhangi olumsuzluklara neden olmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Akşam saatlerinde TEM Kemerburgaz mevkiinde bir aracın yanması nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, 1.605 personel ve 820 araçla ana arter ve meydanlarda tuzlama yaptı. Sabah saatlerinden itibaren buzlanmaya karşı 1.324 ton tuz kullandı. Özellikle kabak lastikler veya yaz lastikleriyle seyreden araçların kayması veya kazaya karışması nedeniyle trafik olumsuz etkileniyor. Uzmanlar, olumsuz hava koşulları sebebiyle vatandaşların sorun yaşamamaları için araçlarına kış lastiklerini taktırmaları konusunda uyarıda bulunuyor."

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir-Akhisar, Bilecik-Bozüyük, Eskişehir-Kütahya (22. Ilıça mevki), Afyonkarahisar-Kütahya (Pusa mevki), Çerkez-Karabük-Samsun yolu (Kemikli rampası) kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.

Uzmanlar olumsuz hava koşulları sebebiyle vatandaşların sorun yaşamamaları için araçlarına kış lastiklerini taktırmaları konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının ağırlaşmasıyla sokakta yaşayan 18'i kadın 392 vatandaşı Zeytinburnu Spor Salonunda misafir ediyor.

BURSA-ANKARA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Bursa-Ankara yolunun İnegöl Mezitler mevkii yoğun kar yağışı ve TIR'ların kayması neticesinde kapandı.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, İnegöl Mezit Boğazı ve Umitalan'da ulaşımı etkiledi. Tipi şeklindeki kar sebebiyle özellikle Mezit Boğazı'nda Güneykestane rampaları uzun süre kapandı. Karayolları ekiplerinin iş makineleri araç kuyruğu sebebiyle uzun süre kapanan yola müdahale edemedi. Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri ile İnegöl Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, hem Bursa'dan Ankara istikametine, hem de Ankara'dan Bursa istikametine gitmek isteyen araçların sürücülerini uyardı. Ankara istikametine gitmek isteyen TIR'ların zincirsiz seyrine müsaade edilmedi.

Yol açma çalışmaları sırasında Osmaniye köyü civarında uzun araç konvoyu oluştu. Yaklaşık 3 saat ulaşıma kapanan Güneykestane rampaları, Karayolları ekipleri ve Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekiplerinin gayretiyle ulaşıma açıldı. Yolun açılmasının ardından zincirli araçlara kontrollü olarak geçiş izni verildi. Zincirsiz araçlar ise geri çevrildi.

SAKARYA'DA OKULLAR TATİL
​Sakarya Bölgesi'nde bugün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok noktada ulaşım güçlüğü dikkaüte alınarak, yarın okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında bu akşam yapılan toplantıda, meteorolojik beklentiler de dikkate alınarak ilk ve orta dereceli okulların il genelinde yarın (Çarşamba) tatil etilmesi kararlaştırıldı. Araya yılbaşı ve Cuma günkü idari tatil de eklenince, Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okul öğrencileri 5 gün tatil yapacaklar.

KARABÜK'TE D100 KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde D-100 karayolunun Kemikli Rampaları Mevkii'nde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım durdu.

Karabük ile Bolu'nun Gerede ilçesi arasında yer alan, Ankara ve İstanbul'a giden sürücülerin de kullandığı D-100 Karayolu'nun Eskipazar Kemikli Rampaları Mevkii'nde kar ulaşımı olumsuz etkiledi. Sabahtan bu yana yağan kar, öğle saatlerinde etkisini artırınca ulaşım aksadı. Bazı araçlar yolda kaldı. Saat 14.30 sıralarında ise Karabük'ten çıkan araçların kullandığı yön ulaşıma kapandı. Yolda uzun araç konvoyu oluştu. Karayolları ekipleri, kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolu ulaşıma açmaya çalışıyor. Diğer yönde de araçlar kar nedeniyle yavaş ilerliyor.

KÜTAHYA'DA YOLLAR KAPANDI

Kütahya'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kütahya- Afyonkarahisar ve Kütahya- Uşak karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Sabah erken saatlerde başlayan ve devam eden kar yağışı Kütahya'da yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde ulaşım aksarken, Kütahya- Afyonkarahisar ve Kütahya- Uşak karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ile trafik ekipleri oluşan buzlanma nedeniyle araçların kayarak kapattığı yolları açma çalışmaları sürüyor.

Kütahya- Eskişehir karayolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. Trafik ekipleri zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Eskişehir, Çanakkale ve Bursa'nın Harmancık ile Büyükorhan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'deki ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ile yarın tatil edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık 2014 Salı günü saat 14.00'den sonra ve 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tam gün olmak üzere eğitim ve öğretime, 2 Ocak 2015 Cuma gününe kadar ara verilmiştir. Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır."

ÇANAKKALE'DE İKİ GÜN TATİL

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Kaymakamlarımızdan gelen şifa-i bilgilerden, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre kuvvetli kar yağışı ve fırtına beklentisi belirtildiğinden dolayı, İli merkezi ve İlçelerinde bulunan ilkokul ve orta okullarımızın çoğunluğunun taşımalı kapsamımda olmaları nedeniyle, olumsuz bir durum yaşanmaması için okullar bugün öğleden sonra ve yarın tam gün tatil edilmiştir" denildi.

BÜYÜKORHAN VE HARMANCIK'TA KAR NEDENİYLE OKULLAR TATİL

Bursa’nın Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi. İki ilçeye bağlı 45 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Bursa’nın Uludağ’ın eteklerindeki Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışının artması nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullar bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle Büyükorhan'a bağlı 30, Harmancık'a bağlı 15 köy yolu da ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

KASTAMONU'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar tatil edildi. Perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle resmi tatil ilan edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

VALİ'DEN ÖĞRENCİLERE BEKLEDİKLERİ MÜJDE GELDİ

Bolu Valiliği kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın ve cuma günü okulları tatil etti. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları gün boyunca twitter'dan kar tatili için tweetler atan öğrencilere, 'Sevgili gençler! 5 Ocak Pazartesi gününe kadar iyi tatiller! Size ve değerli öğretmenlerimize şimdiden iyi seneler diliyorum. Ancak bu arada evde ders çalışmayı ihmal etmiyoruz! Tamam mı? Ayrıca bu günlerin yaz aylarında telafi edileceğini de bilmenizi isterim' yazılı tweeti paylaştı.

Vali Zahteroğulları'nın tweetinin ardından öğrencilerin attığı ilginç sevinç tweetleri dikkat çekti. Öğrenciler, 'Adamsın', 'Vali amca Allah ne muradınız varsa versin', 'Vali amca siz beni performans ödevinden kurtardınız. Allah da size mahşerde yardımcı olsun', 'The Godfather' ve 'Sizin Allahınıza kurban' yazılı tweetler attı.

BİLECİK

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti dolayısıyla 31 Aralık'ta Bilecik genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verildiği kaydedildi.

KARABÜK VE DÜZCE'DE OKULLAR TATİL

Karabük ve ilçelerinde 31 Aralık 2014 günü okullarda bir günlük tatil ilan edildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı sebebiyle Karabük merkez, Yenice, Ovacık, Eskipazar, Eflani ve Safranbolu'da okullar bir günlük tatil edildi. Tatil 31 Aralık 2014 günü geçerli olacak.

Düzce'de il genelinde kar nedeniyle okullar yarın tatil ilan edildi.

METEOROLOJİNİN SON TAHMİNLERİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bütün bölgelerimizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Yozgat, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Amasya, Samsun, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 8 ila 14 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Göller Yöresi'nde yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında fırtına (60-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA ÇARŞAMBAYA KADAR ARA ARA YAĞACAK

Meteorolojinin tahminlerine göre ise kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve karın günboyu sürmesi bekleniyor.
İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ayrıca Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli Sakarya hattını da etkileyecek.

Ajanslar

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler