HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar geliyor! Soğuklar devam edecek

Hava sıcaklığı, iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Batıda sıcaklıklar bıraz yükseldi ancak sert rüzgarlar etkisini sürdürüyor bu nedenle hissedilen sıcaklıklar yine oldukça düşük.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

NTV Meteoroloji Editörü Gökhan Abur'un verdiği bilgiye göre, yurttaki hava durumunu değerlendirdi Balkanlardan bulunan ve ülkemizin özellikle Ege, Marmara ve Batı Karadeniz ile iç kesimlerini etkisi altına alan poyrazlar oldukça sert esmeye devam ediyor bu da hissedilen sıcaklıkları düşürüyor.
Yağışlanr hafifledi, karla karışık yağmur yüksek kesimlerde devam ediyor.

Batı Kardeniz'in iç kesimlerinde kar var. Doğu'da ise havanın soğumasıyla birlikte Erzurum, Kars,Ardahan arasındaki bölgede kar yağışı yoğunlaştı. Gün içinde Van-Hakkari boyunca kar olacak.

SİBİRYA SOĞUKLARI GELİYOR

Önümüzdeki hafta özellikle pazar gününden itibaren bizi soğuk bir hava bekliyor. Sibirya kökenli soğuk hava hızlı bir şekilde bize doğru ilerleyecek. Pazar gününden itibaren Çarşamba gününe kadar ülkenin tümünü etkisi altına alacak. Çok soğuk hava beraberinde yağış da getirecek. Sıcaklıklar azalacak ve yağışlar yoğun bir şekilde Ocak'ın 5-6-7'si günlerinde İstanbul başta olmak üzere ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde, yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacak.

-BUZLANMA VE DON OLAYI-

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (4)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu. (3)

İZMİR: Parçalı bulutlu. (8)

ADANA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (13)

ANTALYA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı. (14)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu.(6)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (2)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu. (7)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyılarının yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler