HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar yağışı başladı, Meteoroloji İstanbul hava durumu tahmininde uyardı

İstanbul hava durumu tahminleri açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı İstanbul hava durumu tahminlerine göre sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. İşte detaylar...

Kar yağışı başladı, Meteoroloji İstanbul hava durumu tahmininde uyardı

Kış mevsimini yaşadığımız günlerde İstanbul'da hava sıcaklıklarında hissedilir değerlerde düşüş yaşandı. Sıcaklıkların düşmesi, megakent İstanbul'da hayatı daha da zor bir hale getirdi. Yeni yıla yoğun kar yağışıyla giren vatandaşlar yeni bir soğuk hava dalgasının ülkeye giriş yapıp yapmayacağına yanıt aradılar. Geçtiğimiz hafta yağışlar konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Meteoroloji yeni haftayla birliykte sıcaklıklarda artış olacağını belirtti. Kar yağışının etkisini yitirmesiyle güneşin yüzünü göstereceği İstanbul'da hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Öte yandan salı günü İstanbul'da kar yağması bekleniyor. İşte bugünün İstanbul hava durumu ve sıcaklık tahminleri...

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da hava durumunun parçalı çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın güneyli yönlerden, akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. İstanbul hava durumu tahminlerine göre bugün en düşük sıcaklığın -4 derece, en yüksek sıcaklığın ise 2 derece olması bekleniyor. 27 Ocak Çarşamba günü en düşük sıcaklıkların -3 derece, en yüksek sıcaklıkların ise 2 derece olması bekleniyor. 28 Ocak Perşembe günü ise en düşük sıcaklığın -2 derece, en yüksek sıcaklığın ise 7 derece olması bekleniyor. 29 Ocak Cuma günü ise en düşük sıcaklığın 3 derece, en yüksek sıcaklığın ise 10, son olarak 30 Ocak Cumartesi günü en düşük sıcaklığın 5 derece, en yüksek sıcaklığın ise 9 derece olması bekleniyor.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; kıyılarında karla karışık yağmur olmak üzere Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Bolu, Mardin, Eskişehir ve Ankara'nın batısının hafif kar yağışlı, Marmara, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Muş, Ağrı, Iğdır, Batman ve Siirt çevrelerinin ise kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının doğu kesimlerde azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege ve Akdeniz Kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s)eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteorolojiden yapılan buzlanma ve don uyarısına göre ''Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' açıklamasında yapıldı. Öte yandan Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda meteoroloji uyarıda bulundu.

THY SEFER İPTALLERİNİ DUYURDU

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yarın ve çarşamba günü yapılması planlanan 116 iç ve dış hat seferini iptal etti. Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: “İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı nedeniyle bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, kıyılarda karla karışık yağmur olmak üzere, kuzey kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice 30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey yönlerden kuvvetlice(30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ile Ankara'nın batı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu, kıyıları ile Bolu çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında hafif ve yer yer orta, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu, Erzurum,, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinde hafif olmak üzere bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, Mardin'de hafif kar, Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler