HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul'da dün akşam başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Peki kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul Valiliği'nden dün yapılan açıklamaya göre akşam saatlerinde başlayan kar yağışının aralıklarla yarın akşama kadar sürmesi bekleniyor. Meteorolojinin tahminlerine göre Çarşamba günü İstanbul'da kar yağışı yok. Ancak kar perşembe günü geri dönüyor. Hafif yağış görülecek.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle alınan önlemlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi’nin hava tahmin verilerine göre İstanbul Pazar gecesinden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışının Salı akşamına kadar aralıklı olarak devam edeceği tahmin ediliyor.

İBB açıklamasına göre, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yaptı.1.114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapıldı. Köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yaptı. 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutuldu. İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için, ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırıldı.

İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 25 SANTİMİ BULDU

İstanbul genelinde saat 16:30 itibarı ile yapılan ölçümlerde Tuzla-Akfırat'ta kar kalınlığı 25 santimi buldu.Sokakta yaşayan 614 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edilirken, 5 bin 450 personel, bin 114 araç ve iş makinesi ile karla mücadele ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'ninhava tahmin verilerine göre İstanbul Pazar gecesinden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi bu gece de devam edecek. Kar yağışının Salı akşamı İstanbul'u terk etmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm devam ediyor.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yaptı.

İBB, 614 KİŞİYİ MİSAFİR EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamındabin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yaptı. İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için, ek otobüs seferleri koydu. Metro seferleri ise sıklaştırıldı. Zeytinburnu Spor Kompleksinde bugün itibariyle 614 vatandaş misafir edilerek, ihtiyaçları karşılanıyor.Ekipler gün boyunca 2 bin 13 ton tuz,75 ton solüsyon kullandı.

Saat 16:30 itibarı ile İstanbul genelinde ölçülen kar kalınlıkları şöyle; Tuzla-Akfırat: 25 cm, Çekmeköy, Arnavutköy: 20 cm, Çatalca, Kağıthane, Şile ve Beykoz'un Köyleri: 15 cm, Bağcılar, GOP, Sarıyer:15 cm, Sancaktepe, Ümraniye: 12 cm, Bayrampaşa, Florya, Samandıra: 8 cm, Diğer semtlerde ise: 3-6 cm olarak ölçüldü.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıklarla sürdü. Kar her iki yakada etkili oldu. Yol Bakım ve onarım Daire Başkanlığı ekipleri sabaha kadar kür kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Trafikte önemli bir sorun yaşanmadı. Ekipler sabaha kadar 8134 ton Tuz, 106 ton Solüsyon Kullandı.

BOLU DAĞI'NDA DA ETKİLİ...

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı sürüyor. Bolu ve Düzce'de dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur, yerini kar yağışına bıraktı.TEM Otoyolunun viyadükler ve tünel geçişlerinin yanı sıra D-100 Karayolunun Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkileriyle Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz Bağlantı Yolu Hiciz ve Kabalak geçişlerinde etkili olan kar, yer yer ulaşımı güçleştiriyor.

Karayolları ekipleri, güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini artırarak devam edeceğini bildirdi.

THY'DEN SEFER İPTALLERİ

İstanbul’da gece etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yarın yapacağı 137 seferi iptal ettiğini duyurdu. Atatürk Havalimanı’ndan uçak iniş ve kalkışları normal olarak yapılıyor.

Atatürk Havalimanı’nda uçaklara anti-icing olarak adlandırılan buzlanmayı önleyici sıvı sıkılma işlemi gerçekleştiriliyor. Yoğun çalışma ile yer hizmetleri şirketleri ve havayolları operasyonlarını aksama olmaması için faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor.

Atatürk Havalimanı’nda dış hatlar gidiş katındaki check-in kontuarları ve pasaport polis noktalarının boş olduğu görüldü.

Türk Hava Yolları, yarın beklenen kar yağışı nedeniyle bir açıklama yaptı. Türk Hava Yolları resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "İstanbul, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı bazı seferlerimiz seferlerimiz iptal edilmiştir.Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkısairlines.com veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 95 SANTİM OLDU

Marmara Bölgesi’nde soğuk ve yağışlı hava hayatı olumsuz yönde etkilerken, kış turizm merkezi Uludağ’da kar kalınlığı 95 santimetreye ulaştı. İDO ve BUDO’nun deniz otobüsü seferleri ise iptal edildi.

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. İki gün önce 60 santimetre olan kar kalınlığı, yeni yağışla birlikte 95 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığı ise dün gece sıfırın altında 9 dereceye düştü

Karla kaplanan Uludağ yolunda ise karayolları ekipleri 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşık 1 metreyi bulan kar kalınlığı yüzleri güldürürken, ulaşım ise olumsuz etkilemeye devam ediyor. Uludağ yolunda da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı yolu ulaşıma kapattı.

Kar yağışı, 24 saat aralıksız çalışan karayolları ve jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Yolların kapanmaması için sürekli olarak tuzlama ve küreme yapan karayolları ekiplerine, jandarma ekipleri de muhtemel kazaları önlemek için araçlarda zincir kontrolü yaparak yardımcı oldu.

Kar yağışına hazırlıksız yakalananlar yol kenarlarında zincir takmaya çalıştı. Vatandaşlar, kar yağışının güzel ama böyle sıkıntılarının da olduğunu söyledi.

Kar yağışının Uludağ'da etkisini uzun süre sürdüreceği belirtildi.

DENİZ ULAŞIMI AKSIYOR

Bu arada, elverişsiz hava koşulları nedeniyle BUDO’nun Mudanya- İstanbul Kabataş arasında bugün yapılan 7 deniz otobüsü seferi iptal edildi.

İDO’nun da sabah saat 08.30’daki Bursa- Armutlu- Yenikapı- Kadıköy, 09.00’daki Bursa-Yenikapı- Kadiköy, 09.50'deki Bandırma- Yenikapı – Bostancı, 10.30'daki Bursa-Yenikapı- Kadıköy, 11.40’taki Kadıkoy- Yenikapı- Bursa deniz otobosü ve 18.30’daki Bandırma- Yenikapı hızlı feribot seferleri iptal edildi.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, sağanak ve kuvvetli yağışa karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Batı Akdeniz'de başlayan yağışların zamanla bölgede de etkili olacağı belirtildi. Gece saatlerinden itibaren Adıyaman il geneli ile Elazığ ve Malatya'nın güney ilçelerinde (Baskil, Sivrice, Maden, Alacakaya, Doğanşehir, Yeşilyurt, Pütürge) kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde yağışların beklendiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, anı sel, su baskını, sel, don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

TEKİRDAĞ'DA KAR YAĞIŞI

Tekirdağ kent merkezi ile Süleymanpaşa, Malkara, Hayrabolu ve Çorlu ilçelerinde gece başlayıp aralıklarla yağan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı nedeniyle yolların kapanmaması için belediye ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı.

Tekirdağ kent merkezinde dün gece yarısından itibaren başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Kısa sürede yüksek kesimler ve evlerin çatıları beyaza büründü. Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri Malkara ve İstanbul istikametlerinin kapanmaması için tuzlama çalışmalarına başladı. Trafik ekipleri ise kar yağışının hızlanması halinde zincirsiz araçların geçişine izin verilmeyeceğini, şu an yolların trafiğe açık olduğu bildirildi. Kar yağışı kent merkezinin yanı sıra Malkara, Hayrabolu ilçelerine etkili oldu.

ÇORLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde kar yağışı sabah saatlerinde etkili oldu. İlçe merkezini beyaza bürüyen kar nedeniyle belediye ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı. Yağış nedeniyle havaalanında yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Yoğun buzlanmaların olduğu Çorlu, Çerkezköy, Tekirdağ yollarında karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı.

Çorlu havaalanında yapılması planlanan eğitim uçuşları da iptal edildi. Cumhuriyet Meydanındaki kaldırım üzerindeki karlar ise belediye işçileri tarafından temizlendi. Çorlu General Basri Saran stadında oynanması planlanan okullar arası futbol müsabakaları da iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri sıfırın altında 3 derece olan hava sıcaklığının düşmesinin beklendiği ve kar yağışının belirli aralıklar ile süreceğini bildirdi.

İZMİR'DE KAR YAĞIŞI

İzmir'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle İzmir-Manisa arasındaki Spil Geçidi trafiğe kapatıldı.

Araçlar, Menemen ve Turgutlu yollarına yönlendiriliyor. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir-Manisa karayolunu, kar yağışı ve Spil Geçidi'nde araçların kayması nedeniyle trafiğe kapattıklarını söyledi.İzmir yönünden gelen araçları Turgutlu istikametine, Manisa'dan gelen araçları ise Menemen yoluna yönlendirdiklerini belirten Uraloğlu, "Yolu temizledikten ve trafik akışını güvenli hale getirdikten sonra yolu tekrar açacağız" diye konuştu.Bir tırın kayması sonrası yolun trafiğe kapanması nedeniyle İzmir'in Bornova ilçesinde trafik yoğunluğu oluştu. Kar yağışının devam ettiği Manisa'da karayolları ekipleri, İzmir - İstanbul yolunu açık tutmak için çalışma yapıyor. Kırkağaç ilçesindeki Gelenbe mevkisinde trafik kontrollü olarak veriliyor.Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise İzmir'in merkezinde karla karışık, yüksek kesimlerle kuzey ve doğu ilçelerinde ise kar şeklinde etkili olan yağışın öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler