HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar yağışı ne zaman bitecek?

'Kar yağışı ne kadar sürecek' sorusu Cuma günü hayatın felç olduğu İstanbul'daki vatandaşların en merak ettiği soru peki kar kaç gün daha yağacak ve kar ne zaman duracak?

'İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek ne zaman bitecek' sorusu İstanbulluların Meteoroloji'den açıklama yapmasınıu beklediği en önemli soru. Günlşerdir beklenen kar yağışı Cuma günü mesai bitimine yakın saatlerde başladı ve saat 20.00 itibariyle yoğunlaşarak trafiği ve hayatı felç etti. Cuma iş çıkışı çok sayıda vatandaş yollarda kaldı. Peki İstanbul'da kar yağışı kaç gün daha sürecek?

METEOROLOJİ'DEN SON AÇIKLAMA: KAR KALINLIĞI 40 CM'YE ULAŞTI

Meteorolojiden yapılan son açıklamalara göre kar kalınlığı 40 cm'ye ulaştı. Dün saat 20.00 itibariyle şiddetlenen kar yağışı Cumartesi yani bugün de yoğun bir yağışla devam edecek. Pazar günü yani yarın kar yağışının azalması bekleniyor.5 günlük hava durumu için tıklayınız...

KAR YAĞIŞI ÇARŞAMBA'YA KADAR SÜRECEK?

Meteroloji, kar yağışının Çarşamba'ya kadar süreceğini duyurdu.

Meteorololojiden Eskişehir, Ankara, Çanakkale gibi pek çok ile uyarı var.

YOL EKİPLERİ YOLLARI AÇIK TUTMAK İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

İstanbul'da devam eden sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sultangazi ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü. Yollarda biriken kar nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, kent genelinde trafik yoğunluğu oluştu. Bazı bölgelerde tipi görülürken, ekipler, yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor. Kar yağışının sabah saatlerine kadar sürmesinin, kar kalınlığının, kıyı ve iç kesimlerde 5-10, yükseklerde ise 25 santimetreye ulaşmasının beklendiği bildirildi. Gece saatlerinde hava sıcaklığının -4 dereceye kadar düşeceği aktarıldı.

OCAK AYI ÇOK SOĞUK GEÇECEK

Meteorolojinin ardından Bakan Veysel Eroğlu'ndan da kar uyarısı geldi. Bakan Eroğlu, ocak ayının soğuk geçeceğini, bu akşamdan itibaren başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili kar yağışı beklendiğini aktardı. Meteroloji ise yurdun batı ve iç kesimlerinde aşırı soğuk hava beklendiğini belirterek 'buzlanma' ve 'don'a karşı vatandaşları uyardı. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre kar yağışının yoğun olarak gece boyu ve Cumartesi günü devam edeceği tahmin ediliyor. Karın 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor.

İZMİR, ÇANAKKALE, BALIKESİR... DİKKAT!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, bu geceden itibaren Çanakkale, Balıkesir, İzmir'in kuzeyi ve iç kesimleri ile Manisa genelinde yoğun kar yağışı beklendiğini bildirerek, muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları ve ilgilileri uyardı.

Müdürlükten yapılan açıklamada Ege'de bu gece ve yarın yoğun kar yağışının etkili olacağı vurgulanarak, "Bugün akşam saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir ve gece saatlerinden itibaren Manisa il geneliyle İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinde etkili olması beklenen kar yağışlarının bu gece yarın yoğun olarak devam edeceği ve yer yer 20 santimetre üzerinde bir örtü bırakacağı tahmin ediliyor" bilgisi paylaşıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler