HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karabük bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Kurban Bayramı namaz saati kaçta sorusunun cevabı Diyanet bayram namazı saatleri açıklamasıyla doğrulandı. Buna göre; Karabük için Kurban bayram namazı saati kaçta? Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre, Karabük kurban bayramı namazı saati sizler için haberimizde yer alıyor. İşte Karabük ilimizde kılınacak bayram namazı saati.

Karabük bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Karabük ilimizin kurban bayramı saati detaylandırıldı. Karabük bayram namazı saatini merak ederken, gerekli bilgilendirmeleri Diyanet İşleri resmi olarak gerçekleştirdi ve güncel Karabük bayram namazı saati detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. Karabük ilinde bulundukları bölgede camilerinde bayram namazını kılacak. Karabük’te yaşayan yurttaşlarımız da sabahın erken saatlerinde yakınlarındaki gerek tarihi camileri gerekse merkez camilerini dolduracaklar. Peki Karabük bayram namazı saat kaçta olacak? Karabük hangi camilere gidecekler?

KARABÜK'TE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İşte Diyanete göre Karabük ve ilçelerinin bayram namazı saati

Merkez: 06.56
Eflani: 06.55
Eskipazar : 06.57
Ovacık: 06.55
Yenice: 06.57

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı nasıl kılınır sorusu her bayram sorulan sorulardan biridir. Her ne kadar bayram namazı kılmayı bilsek de mutlaka bir göz atmak da fayda vardır. İşte bayram namazı nasıl kılınır sorusunun cevabı...

Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir. İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.

Ardından 2. rek’âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.

Sonra, imam minber’e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir. Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için “İki salla bir bağla üç salla bir yat.” şeklinde bir tekerleme de yapılmıştır

BAYRAM NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Kurban bayramı sabahında bayram namazına gidecek olanlar bayram namazının nasıl kılındığını merak etmeye başladı. Bayram namazı ile vakit namazları arasında farklar vardır. Bayram namazı 2 rekat kılınır 9 tekbir yapılır 5 tanesi 1. rekatta 4 tanesi 2. rekatta yapılır.

KARABÜK’TE BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ BAZI CAMİLER

Bayram namazını Karabük’te kılacaklar olan insanlar bu huşuyu cemaatle yaşamak adına erkenden kalkarak yakınlarındaki camilere gidecekler. Karabük camileri için aşağıdaki sıralanmış listeye göz atmanız yeterli.

5000 Evler Merkez Cami

Ulu Cami

Kurtuluş Mahallesi Merkez Cami

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, bayram namazının önemini bir makale ile vurguladı. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı o makale; Bayram sabah erken kalkılmalı, yıkanıp temizlenmeli, güzel kokular sürünmeli, temiz ve yeni elbiseler giyilmelidir. Ramazan Bayramı’nda, namazdan önce bir şeyler yenir, Kurban Bayramı’nda ise, kurban keseceklerin, kurban etinden yiyinceye kadar bir şey yiyip içmemesi müstehaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) böyle yapmıştır. (Tirmizî, “Salât”, 385)

Bayram günü sabah namaz camide kılınır, yapılan vaaz dinlenir, güneşin doğuşundan 50 dakika sonra bayram namaz kılınır. Peygamberimiz Kurban Bayram hutbesinde şöyle buyurmuştur:

“Bu günümüzde yapacağımız ilk iş namaz kılmamızdır. Sonra döner kurban keseriz. Her kim böyle yaparsa, şüphesiz bizim sünnetimize uygun iş yapmış olur.” (Buhârî,“Iydeyn”, 3)

İki rekât olarak kılınan bayram namazları Hanefilere göre vacip, Şafiîlere göre sünnet-i müekkededir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler