HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karadeniz, Doğu Anadolu ve Marmara’ya kar uyarısı

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Marmara'nın Doğusu ve Batı Karadeniz'de yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan uyarıya göre, yarın ve Cuma günleri Doğu Karadeniz (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) ile Doğu Anadolu'nun doğusunda (Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Van, Ağrı, Muş, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan) beklenen yağışların yoğun kar yağışı şeklinde (25-75 cm) olması bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının 02 Ocak 2016 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bir diğer uyarısında ise şöyle denildi:

"Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde halen devam etmekte olan yağışların; öğleden sonra etkisini artırarak yarın Cuma günleri Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir) ile Batı Karadeniz'de (Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop) yağışların yoğun kar yağışı şeklinde (20-50 cm) olması bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir" denildi.

Meteoroloji yetkilileri kar yağışı nedeniyle başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler