HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars'ta bir ailenin peş peşe ayda üç çocuğunu kaybetmesi

3 çocuğunu 4 ay içinde kaybeden Güler ailesi, otopsi raporunda ölüm nedeni olarak 'Akciğer enfeksiyonu'nun gösterilmesine itiraz ettiler.

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Tomarlı köyünde peş peşe üç evladını kaybeden Güler ailesinin çocuklarından Enes'in otopsisinde "akciğer enfeksiyonu" görüldüğü belirtildi.

Baba Hacı Güler (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci çocuğu 5 yaşındaki Enes'in 7 Nisan'da hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Akşam üzeri Arpaçay Savcılığı aradı. Enes'in otopsi raporu çıkmış. Akciğer enfeksiyonu olduğu söylendi. Akciğer enfeksiyonundan bir çocuğun kaybedileceğine inanmıyorum. Ben tahlillerin İstanbul'da yapılmasını istiyorum. Çünkü kesin ölüm sebepleri bilinmeli. 3 çocuğum aynı sebeple öldü. Üçü de uyurken öldü. Aralarında 35 gün yok bile."

Güler, eşi Zeynep, kızları altı yaşındaki Irmak ve kendisinin Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık taramasından geçirildiğini söyleyerek, "Irmak'ı bu gece makineye bağladılar. Kalp ritmine bakacaklar. Özellikle uykudaki durumuna bakacaklar" dedi.

"Genetik hastalığa rastlanmadı"

Aybüke ve Gözde'nin otopsi sonuçlarının gelmediğini ifade eden Güler, eşinin ve kendisinin genetik testlerinde bir hastalığa rastlanmadığını dile getirdi. Güler, kan tahlillerinin sonuçlanmadığını anlatarak, "Irmak'ın kalp ritm sonucuna göre bir şey söyleyecekler. Yarın kan tahlili vereceğiz. Irmak'ın kalp ritmine özellikle uykuda bakacaklar. Çocuğumda enfeksiyon olabilir ama Enes hiç hastalanmadı. İçimizdeki korku şu an Irmak'tır. 35 gün aralıklarla çocuklarımı kaybettim" diye konuştu.

Anne Zeynep Güler de çok üzgün olduğunu söyleyerek, "Ben üç çocuk kaybettim. Artık tek umudum Irmak. Yetkililer bize yardım etsin. Bir enfeksiyon bir Enes'i alamaz" ifadelerini kullandı.

Ailenin soy ağacı çıkarılıyor

Kars'ın Arpaçay ilçe Kaymakamı Faruk Erdem de süreçle ilgili Arpaçay'dan Dr. Sinem Aslan'ı görevlendirdiğini belirterek, "Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ailenin genetik dosyası çıkarılıp, aile sendromu tarama programına dahil edildi. Ayrıca ailenin soy ağacı çıkarılıyor. Kan alınarak kromozom analizleri yapıldı ve bunlar normal çıkıyor" diye konuştu. Kardiyolojide tetkiklerinin yapılması için aileyi Erzurum'a gönderdiklerini anlatan Erdem, şunları kaydetti:

"Erzurum'da tetkikler yapılıyor. Yalnız ölümler uykuda gerçekleştiği için Erzurum'da yatırdılar. Erzurum tetkiklere cevap veremezse konuyu takip ediyoruz, aileye de söyledim hemen Ankara veya İstanbul'a göndereceğiz. O konuda yardımcı oluyoruz. Şu anda elimizde otopsi raporu var. Ancak soruşturmanın gizliliğinden dolayı şu an bir açıklama yapmak doğru olmaz. Ancak ölümle ilgili cinayet şüphesi görmüyoruz. Diğer otopsi sonucuyla soruşturma netlik kazanacak."

Tomarlı köyünde Güler ailesinin dört çocuğundan 3,5 yaşındaki Aybüke'nin 21 Şubat'ta, 5 yaşındaki Enes'in 7 Nisan'da ve 5 aylık Gözde'nin ise 20 Mayıs'ta yaşamlarını yitirmesi nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda çocukların otopsisi yapılmıştı.

(AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler