HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars'ta mayına basan bir asker şehit oldu

Kars'ın Kağızman ilçesinde yola döşenen mayına basan bir asker şehit oldu

Kağızman-Erzurum Karayolunun 35. kilometresinde yol güvenliği alan askeri birliğe mayınlı tuzak kuran teröristler, 1 askeri şehit etti.

Alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinde yolu kesen ve 70 kişiyi yaklaşık iki saat rehin alan daha sonra rehineleri bıraktıktan sonra 1 otobüs ve 3 TIR'ı yakan teröristler bölgede yol güvenliğini sağlamaya çalışan askeri birliğe mayınlı saldırıda bulundu. Bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen olayda, askerlerin yoldan geçişi sırasında uzaktan yola yerleştirilen mayın patlatıldı. 1 uzman çavuşun şehit olurken yaralı askerlerinde bulunduğu belirtildi. Yaralı askerler ambulanslarla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bölgede güvenlik tedbirleri alınarak kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Vali Günay Özdemir, Karakurt mevkiinde arama tarama çalışmaları yapılan bölgede PKK’lı teröristler tarafından yola döşen mayına basan bir jandarmanın şehit düştüğünü bildirdi.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Erzurum-Kars karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş'un Osmaniye nüfusuna kayıtlı Ali Gökçe olduğu açıklandı.

Dün akşam saatlerinde PKK'lı bir grup terörist, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı. Kağızman Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları rehin alan teröristler, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bırakmıştı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars'tan çok sayıda asker bölgeye sevk edilmişti. Teröristlerin kaçarken anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timine mayınlı pusu kuruldu. Yol kenarında mayın kontrolü yapan bir uzman çavuş, mayının patlaması sonucu olay yerinde şehit oldu.

Terör saldırısında şehit düşen askerin Jandarma'da görevli bomba imha uzmanı Osmaniye nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Ali Gökçe olduğu açıklandı. Şehidin naaşı Kağızman İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "31 Temmuz 2015 günü teröristlerce Erzurum-Kağızman-Iğdır karayolunda dört aracın yakılması sonrası, 01 Ağustos 2015 günü saat 12.30'da araçların yakıldığı mevkiide inceleme yapıldığı esnada Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin önceden bölgede tuzakladığı bir mayının patlaması sonucu bir Uzman Çavuşumuz ağır yaralanmıştır. Kahraman Uzman Çavuşumuz tahliye edildiği Kağızman Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler