HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars’ta öldürülen TÜİK Şube Müdürü, Midyat’ta toprağa verildi

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü binasında meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişiden biri olan Şube Müdürü Osman Ay, Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Şenköy beldesinde toprağa verildi.

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde görevli memur Veysi Erim (33) cinnet getirdikten sonra öldürdüğü 6 kişiden biri olan Şube Müdürü Osman Ay, sabah saatlerinde Erzurum Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla Şenköy beldesine getirildi. Türk bayrağına sarılı Ay'ın naaşı, önce baba evine getirildi. Baba Abdullah Ay (88) güçlükle ayakta dururken, Ay'ın ardından kalan eşi ve 4 çocuğu ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarından 8 yaşındaki kızı Nisanur ve 21 yaşındaki Emine, Abdullah (22) ve Fatih (25) isimli çocukları ile eşi Nazmiye (47) yakınları tarafından teselli edildi. Ulu Cami'de kılınan cenaze namazını ardından aile mezarlığına getirilen Ay'ın naaşı toprağa verildikten sonra Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan taziye evinde taziyeler kabul edildi.

İHMAL İDDİALARI

Olayda ihmal iddiaları olduğunu savunan Ay'ın ağabeyi Şehmus Ay, "Burada bölge müdürü ve oradaki idarecilerin büyük ihmali var. Bu adam rapor almasına rağmen, hasta olduğu yüzde 100 kesin olmasına rağmen bu adam birkaç defa da daire tehdit etmesine rağmen hiçbir önlem almamışlar. Yani bunu alıp tedavi etmek için uğraşmamışlar. Yani bölge müdürü hiç uğraşmamış, ‘Benimle muhatap yapmayın, ben onunla olmayayım' falan ama maalesef herkese yazık oldu. Savcılık mutlaka üzerinde durması lazım. Neden tedbir alınmadı" dedi.

Erim, önceki gün raporlu olmasına rağmen çalıştığı TÜİK Bölge Müdürlüğü binasına gelerek Bölge Müdürü Mehmet Tolon ve 5 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler