HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kartal bebeğin ailesine inceleme' iddiası

Sağlık Bakanlığı'nın Kartal bebeğin tedavi için Almanya'ya yönlendirilmesi ve ücretsiz yapılabilecek bir ameliyata para toplanması ile ilgili inceleme başlattığı öne sürülmüştü. Kartal Yıldırım’a kalp nakli için 19 saatte toplanan 4.4 milyon lira, önceki gün Kartal’ın tedavi gördüğü hastanenin hesabına yatırılmıştı. Sağlık Bakanlığı'nın inceleme başlattığı iddialarını, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yalanladı.

Geçirdiği bir enfeksiyon nedeniyle kalp yetmezliği sorunu yaşayan 10 aylık Kartal’ın annesi Ahu Kahraman Yıldırım’ın, Instagram hesabı üzerinden kalp nakli için Almanya’ya gittiklerini belirterek kampanya düzenlediklerini duyurması üzerine, ihtiyaç duydukları 1.1 milyon Euro 19 saatte toplanmıştı.

Çocuk kalp nakilleri de yapan Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Akar, “Kamuoyunun hassasiyetini takdirle karşılıyoruz. Ancak ülkemizde organ nakli yenidoğan bebeklerden ileri yaş grubuna tüm yaş gruplarında başarıyla gerçekleştiriliyor” demişti.

'HERHANGİ BİR BİLGİ YOK'

Bazı basın kuruluşlarının iddiasına göre; Sağlık Bakanlığı, Kartal bebeğin tedavi için Almanya'ya yönlendirilmesi ve ücretsiz yapılabilecek bir ameliyat için para toplanması hakkında inceleme başlattı.

Ancak Sağlık Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü, Habertürk'e, "Bize bu konuda gelen herhangi bir bilgi yok" açıklamasında bulundu.


En Çok Aranan Haberler