HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kask atan polis hakkında karar

İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümünün ardından başlayan protesto gösterilerinde, 3130 nolu kaskla Mustafa Candemir'e vurduğu ileri sürülen polis memuru geri hizmete alındı.

Kask atan polis hakkında karar

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın dün Twitter hesabında bahsettiği inceleme-soruşturma kapsamında tüm görüntülerin incelendiği belirtildi.

Gezi Parkı olayları sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle ağır yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın 269 gün sonra hayatını kaybetmesi,İzmir'de de protesto edildi.

Gösterilerin ikinci gününde, vatandaşların toplanma alanı Kıbrıs Şehitleri Caddesi oldu. Buradan Konak Meydanı'na yürümek isteyen vatandaşlara polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etmesiyle de gece yarısına kadar olaylar sürdü. Bu gösterilerin devam ettiği sırada, çevik kuvvet polisleri, protestocuların dağılmalarını sağlamak için sık sık Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Gündoğdu Meydanı'na kadar gelerek müdahalelerde bulundu.

Bu sırada çevik kuvvet polisinin, kendilerine sözlü müdahalede bulunan bir vatandaşa üzerinde 3130 numarası bulunan bir kaskı fırlatması, ardından da üzerine diğer polislerle giderek tartaklaması, burada bulunan vatandaşlarca cep telefonlarıyla kaydedildi. Bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla da yaşananlara büyük tepki geldi. Gelen tepkiler üzerinde İzmir Valisi Mustafa Toprak olayla ilgili inceleme-soruşturma başlatıldığını bildirdi.

GERİ HİZMETE ALINDI

Vali Toprak'ın Twitter hesabında bahsettiği araştırmanın başlatılması üzerine tüm görüntülerin toplanıp incelemeye alındığı bildirildi. 3130 nolu kaskı fırlatan polis memurunun ise geri hizmete alındığı öğrenildi. Polis memurunun gösterilerde kalabalığın olmadığı yerlerde görevlendirileceği bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler