HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kastamonu'da 380 işçi iş bıraktı

Kastamonu'da, orman ürünleri üretimi yapan fabrikada çalışan 380 işçi, sendikal haklarının işveren tarafından yerine getirilmediği ve asgari ücretle çalıştırıldıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Kastamonu'da 380 işçi iş bıraktı

Avusturyalı Kronospan şirketi ile ortak olan SFC Entegre Orman Ürünleri Şirketi'nde çalışan 228'i Ağaç-İş Sendikası üyesi toplam 380 işçi, sabah saatlerinde işyerinde toplandı. İşçiler, fabrika girişine 'Bu işyerinde grev vardır' afişi astı.

İşçilere destek vermek için gelen Türk-İş'e bağlı Ağaç-İş Genel Başkanı Mürsel Taşçı, sendikalaşmanın Türkiye'de işçilerin Anayasal hakkı olduğunu ancak bu hakka bir çok işverenlerin saygı göstermediğini söyledi. Yabancı işverinin Türkiye'de işçiliğin ucuz olmasından dolayı Kastamonu'ya yatırım yaptığını hatırlatan Taşçı, şöyle dedi:

"Nasıl olsa diğer ülkelerde, Romanya'da, Ukrayna'da köle gibi çalıştırmaya alıştığı insanlardan 'Kastamonu'da da var' diyor buraya geliyor ve yatırım yapıyor. Türkiye'deki Anayasal hakkı bir kenara koyup dikta rejimlerinde olduğu gibi '36 ülkede işyerim var, bunların hiç bir tanesinde sendika yok, dolayısıyla Kastamonu'daki işyerimizde de sendika olmaz' diyor. Sendika olursa azda olsa kölelik düzeni son bulur ve çalışanların hakları korunur."

Daha sonra işçiler, fabrika önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdükten sonra dağıldı.

DHA

En Çok Aranan Haberler