HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kastamonu'daki FETÖ/PDY davasında karar

Etkin pişmanlıktan yararlanan polis, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan, meslekten ihraç edilmiş 2 polisten biri beraat etti, diğeri 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık Ahmet D. hazır bulunurken, diğer sanık İbrahim Can ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

İbrahim Can savunmasında, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyledi.

Lise yıllarında örgütün yurdunda kaldığını ifade eden Can, şunları aktardı:

"Üniversiteyi kazanamayınca örgütle bağım koptu. 1993 yılında polislik sınavını kazandım. 1995 yılında benimle tekrar irtibat kurdular ve sohbetlere çağırdılar. Sohbetlere gitmeye başladım. Kastamonu'ya tayinim çıktıktan sonra burada bir öğretmen benimle irtibata geçti. 2014 yılının mart ayında Onur diye biri telefonuma ByLock programını yükledi."

Aynı davada yargılanan Ahmet D'nin suçsuz olduğunu savunan Can, "Ahmet Bey ile altlı üstlü oturuyorduk. Onun internetini biz de kullanıyorduk. Kendisinin bu örgütle hiçbir bağı yoktur. Bizim ByLock bağlantılarımız nedeniyle onun da ByLock kullandığı yönünde bir tespit olduğunu düşünüyorum. Onun durumunu öğrendiğimde çok üzüldüm. Bizim yüzümüzden mağduriyet yaşadı." diye konuştu.

Can, eşinin telefonunda da ByLock yüklü olduğunu kabul ederek, "Yanlış hatırlamıyorsam eşimin kullanıcı adı Goncagül benimki de Camoka idi." ifadelerini kullandı.

Himmet verdiğini söyleyen Can, "En son maaşımdan 200 lira himmet verdim. Sadaka ve kurban bağışları da yaptım." dedi.

Savunmaların ardından cumhuriyet savcısı, Ahmet D'nin beraatini, Can'ın ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Ahmet D'nin beratına karar verirken, etkin pişmanlık hükümleri uygulanan İbrahim Can'ı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler