HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katiamın yaşandığı alanda anma yapmak isteyenlere gazlı müdahale

Ankara'da patlama bölgesinde olay yeri incelemesinin sürdüğü gerekçesiyle 10 kişilik bir temsilci heyetinin dışında anma düzenlenmesine izin vermedi

Katiamın yaşandığı alanda anma yapmak isteyenlere gazlı müdahale

Ankara Sıhhiye Meydanı’nda 95 kişinin yaşamını yitirdiği, 246 kişinin de yaralandığı saldırının ardından katliamın meydana geldiği yerde anma düzenlemek isteyen gruba polis izin vermedi.

Polis, patlama bölgesinde olay yeri incelemesinin sürdüğü gerekçesiyle 10 kişilik bir temsilci heyetinin dışında geçişlere izin vermeyeceğini anons etti. Polisin tavrı sözlü protesto edildi ancak polis barikatları açmadı. Alana girmek isteyen gruba bibergazıyla müdahale edildi.

HDP'den açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan HDP patlamanın gerçekleştiği noktaya karanfil bırakmak isteyen HDP Eş Genel Başkanları, Grup Başkanvekilleri ve Milletvekillerinin bulunduğu heyete Çevik Kuvvet ekipleri tarafından müdahale edildiği belirtildi. HDP açıklamasında müdahale nedeniyle yaralananların olduğu ifade edildi.

Barikat açıldı

Bu arada alanın farklı bir noktasında ise barikat açılarak girişe izin verildi.

Saldırı yerinde anma düzenlenecek anmaya, acılı ailelerle birlikte, KESK, DİSK, CHP'li ve HDP'li vekiller, olayın yaşandığı Ankara Garı'na gitmek istediler.

Ancak polisin kurduğu barikat nedeniyle, uzun süre alana alınmadılar.

Vekiller arasında, HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili İdris Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da vardı.

CHP'li Nazlıaka: Vali'yi aradım. barikat açıldı

Polis, sadece vekiller ile kitle örgütlerinin Genel Başkanlarının anma için alana alınabileceğini, diğerlerine ise izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bunun üzerine CHP'li Aylin Nazlıaka, Ankara Valisi'ni aradı.

Valiyle yapılan görüşme sonrasında, polisler barikatları açıp, anma için gelenleri alana aldı.
Nazlıaka, Hürriyet'e yaptığı açıklamada polisin önce acılı aileler, vekiller ve sivil toplum temsilcilerine müdahale hazırlığında bulunduğunu, ancak daha sonra barikatların açıldığını anlattı. CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka şöyle konuştu,
"Bizi içeri almak istemediler. Sadece milletvekili ve demokratik kitle örgütlerinin genel başkanlarını alabiliriz dedi. Biz de onu kabul etmedik. Bunun üzerine, Vali'yi aradım.

Vali herkesin alınacağına dair güvence verdi. Ancak 3 kapıda bekleyen arkadaşlarımız vardı. önce bir kapı, sonra bir diğeri açıldı. Polis, başlangıçta anma için alana girmek isteyen topluluğa müdahale hazırlığı yaptı. Ancak sonradan vazgeçildi." Nazlıaka, şöyle devam etti:

"Öfkemiz de, acımız da çok büyük..."

"Öfkemiz de acımız da büyük. Bu öfke bizim mücadele hırsımızı arttırıyor. Bu ülkede barışı huzuru, inşa etme, ayrılığın agayrılığın olmadığı bir Türkiye yaratma yönündeki kararlılığımızı arttırıyor."

KESK Başkanı Lami Özgen: Polis uyanmış, dün almadığı önlemi almış

Anma için Gar'a giden toplulukta yer alan KESK Başkanı Lami özgen de, "polis uyanmış; Dün miting için almadığı önlemi, bugün anma için gelenlere karşı almış. Şimdi bizim bir karanfil bırakmamıza karış önlem alıyorlar" dedi.

Anma çağrısı

Ankara'daki barış mitinginin düzenleyicileri "Barış şehitlerimiz için 11.00’da Sıhhiye Meydanı'ndayız" diyerek anma çağrısında bulunmuştu.

Yapılan açıklamada, "Daha fazla kan akmasın, çocuklarımız yaşamlarını yitirmesin, daha fazla acı ve gözyaşı olmasın diye Ankara'da toplanan on binlerce barış savunucusunun ortasında alçakça patlatılan bombalarla 100'ün üzerinde yoldaşımız, arkadaşımız, canımız, yaşamını yitirdi, yüzlercesi yaralandı. Yastayız, isyandayız... Fail belli... İktidar peşinde koşanlar onlarca karanfilimize kıydılar" ifadeleri kullanılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler