HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katliamın en küçük kurbanı Veysel Atılgan babasıyla yan yana toprağa verildi

Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden İbrahim Atılgan ile 9 yaşındaki oğlu Veysel Deniz Atılgan, memleketi Batman'ın Gercüş İlçesi'nde yan yana toprağa verildi.

​Katliamın en küçük kurbanı olan Veysel'in okulunda da hüzün hakimdi.

Akşam saatlerinde büyük bir araç konvoyu ile Gercüş İlçesi'ne getirilen baba-oğulun cenaze törenine, binlerce kişi katıldı. Sevenleri ve yakınlarının sinir krizleri geçirdiği cenaze töreni öncesi, baba ve oğlunun cenazesi Çarşı Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazlarının ardından iki cenazenin mezarlığa getirilişi sırasında İbrahim Atılgan'ın kız kardeşi Fatoş Atılgan, "Ağabeyimin öldüğüne inanmıyorum. Lütfen onu bana gösterin" deyip fenalık geçirdi. 112 sağlık ekiplerinin müdahalesiyle Atılgan ailesinin yakınları sakinleştirildi. Daha sonra dini vecibeleri yerine getirildikten sonra İbrahim Atılgan ile oğlu Deniz Atılgan'ın cenazeleri gözyaşları arasında ve Kürtçe yakılan ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

VEYSEL'İN OKULUNDA HÜZÜN

TCDD Diyarbakır Müdürlüğü'nde çalışırken 5 yıl önce çocuklarını daha iyi bir eğitim alabilmesi için Ankara'ya tayin isteyen Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi İbrahim Atılgan ile birlikte bombalı saldırıda hayatını kaybeden oğlu 9 yaşında ki Muhammet Veysel Atılgan için Batıkent'te ki Kürşad Bey İlkokulu'nda anma töreni düzenlendi.

Küçük Veysel, 10 Ekim sabahı mitinge katılmak için erkenden kalkan ve babasının elinden tutarak hazırlıkların yapıldığı Tren Garı Kavşağı'na gitti. Hayatında ilk kez mitinge katılacak olmanın heyecanıyla bekliyordu. Hain saldırı onu ve babasını el ele yakaladı. Bombalı saldırının en küçük kurbanı oldu. Babası ile Veysel'in cenazesi dün defnedilmek üzere Batman'a gönderildi. Küçük Veysel anısına bugün okulunda bir anma töreni düzenlendi. Okulun girişinde tüm öğrencilere yakasına küçük Veysel'in fotoğrafı takıldı. Veysel'in kendisi gibi henüz 8-9 yaşlarında olan arkadaşları onun kaybıyla derinden sarsıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Veysel'in öğretmeni Sebahat Yıldırım'ın haberi alır almaz kaleme aldığı mektubu damga vurdu. Mektubu güçlükle okuyan Yıldırım, yaptığı en zor konuşma olduğunu ifade etti. Yıldırım, küçük Veysel'e seslendiği konuşmasında şunları söyledi:

"BİZE VERDİĞİN DERSİ ALDIK ÇOCUĞUM"

"Sözlerime nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Şu ana kadar yaptığım en zor konuşma. Ankara'nın göbeğinde barış talebiyle toplanan insanlara yapılan hain saldırının acısı dalga dalga ülkemizin her bir yanına yayılırken çok üzgünüm ki okulumuzu da esir aldı. Her birimizde tarifi mümkün olmayan travmalar yaratan hain saldırıda kaybettiğimiz küçük yavrumuz Muhammet Veysel Atılgan'a seslenmek istiyorum. Mutlaka bir yerlerden bizi izliyordur. Sevgili yavrum, barış şenlik diye çıktığın evinden parçalanmış bedeninle döndün. Acımız tarifsiz ve büyük. O gülen yeşil güzel gözlerin artık dersleri izleyemeyecek, okuyamayacak, yazamayacak. Arkadaşlarınla ben seni asla unutmayacağız. Sizlerin büyüdüğünü görmek gelecekte bu ülkenin çarkını döndüren ama adalete barışa insanlığa güzel günlere döndüren kişiler olmanızı istediğimi sen de biliyordun. Ancak sen barış diyerek bunu dokuz yaşında yaptık. Bize verdiğin dersi aldık çocuğum. Yolun açık ışığın bol olsun. Seni hiç unutmayacağız."
Öğrenciler daha sonra sınıflarına gitti. 3/A sınıfında oturmayı çok sevdiği cam kenarındaki sıraya fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı. Sınıf arkadaşları ve öğretmenler bu anlarda göz yaşlarına hakim olamadı.

AVUKAT OLMAK İSTİYORDU

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Veysel Atılgan'ın hayatını kaybetmeden önceki son görüntüleri de kameraya yansıdı. Avukat olmak istediğini söyleyen küçük Veysel, ailesinden de bisiklet, tablet ve bilgisayar istediğini belirtiyor.

Muhammet Veysel Atılgan için duygusal mektup

Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında babası ile birlikte yaşamını yitiren 9 yaşındaki Veysel Atılgan gözyaşları arasında Batman’da toprağa verildi. Gercüş ilçesinde babasıyla yanyana toprağa verilen 9 yaşındaki Veysel Atılgan’ın öğretmeni onun ardından okuyanları gözyaşlarına boğan bir mektup kaleme aldı.

“Ankara’daki hain saldırıda öğrencimi kaybettim” diyerek başladı mektuh ve duygusal satırlarla devam etti.

İşte o mektup;

“Sevgili öğrencim Muhammed Veysel Atılgan, küçücük bedeninde taşıdığın kocaman yüreğinle barış dediğin için babanla el ele katillerin hedefi oldun. Başkentin göbeğinde faşist saldırıya maruz kaldın. Arkadaşlarınla daha dün mendil kapmaca oynarkenki coşkun gözlerimin önünden gitmiyor. Şimdi söyle güzel gözlü güzel yürekli çocuğum nasıl anlatayım arkadaşlarına barış sözcüğünün anlamını?

Ben bu dersi seni anmadan nasıl veririm? Seni, barış sözünü kullanmadan anlatırsam eksik olur, barış dersem peki arkadaşların sormaz mı ‘barış ölüme eş mi öğretmenim?’ diye. Küçücük bedenin ağzı salyalı katillerin hangi egolarını tatmin etti acaba? Güzel gözlü, güzel yürekli oğlum sana söz, oturmaktan hoşlandığın o cam kenarındaki yerin hep senin olacak. Barışın güvercini sensin artık benim için…”

SOSYAL MEDYA VEYSEL'E AĞLIYOR


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler