HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kato Dağı operasyonunu yöneten komutan da Şırnak'taki helikopter kazasında şehit oldu!

Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopter düştü, 13 asker şehit oldu. Helikopterin içerisinde teröristlere kan kusturan ve yıllarca girilemeyen bölge olarak bilinen Kato Dağı operasyonunu idare eden 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu belirtildi. Olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, başsağlığı mesajı yayınlayarak "Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

Şırnak Uludere ilçesi Şenoba beldesinden birlikleri denetlemek amacıyla kalkan COUGAR tipi helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda dün akşam saat 20.55 sularında düştü.

Kazada 13 asker şehit olurken, helikopterde yıllarca girilemeyen bölge olarak bilinen Kato Dağı operasyonunu yöneten 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral, Uzman Çavuş Zeki Koç ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal’ın bulunduğu öğrenildi.

ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ndeki helikopter kazasında şehit olan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın Sakarya'da yaşayan annesi Hamide Çoban, oğlunun şehit haberini alınca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nin Yazlık Mahallesi'nde yaşayan Hamide Çoban, Şırnak'taki helikopter kazasında oğlu Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın şehit düştüğünü öğrenince fenalaştı. Yakınlarının çağırdığı ambulansla Hamide Çoban, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çoban, tansiyon düşmesi ve kalp rahatsızlığı teşhisi ile müşahade altına alındı.

Askeri yetkililer de hastaneye gelerek Çoban'ın durumu hakkında bilgi aldı.

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE ZİYARETİ

Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

İHA


En Çok Aranan Haberler