HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kavurmacı nerede? Yurt dışında mı Türkiye'de mi? İşte yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi sonrasında yurt dışına çıktığına dair iddialar sosyal medyada çok sık dile getiriliyordu. Kanal D haber, Ömer Faruk Kavurmacı'nın yerini açıkladı. Hürriyet'in Kanal D habere dayandırdığı haberine göre, Ömer Faruk Kavurmacı Florya'da bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin tartışmaların ardından, özel bir hastaneden alınan raporla şartlı tahliye edilen Kavurmacı'nın yurt dışına çıktığı iddia edilmişti.

KAVURMACI NEREDE?

Hürriyet'in Kanal D habere dayandırdığı haberine göre, Ömer Faruk Kavurmacı Florya'da bulunuyor.

Haberde, Kavurmacı'nın her pazar günü de Şenlikköy karakoluna gidip imza verdiği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'KAVURMACI' SORUSUNA YANIT: KİMSENİN HADDİNE DEĞİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Brüksel'e gitmeden önce havalimanında yaptığı açıklamada, Kavurmacı'ya ilişkin tartışmalara değindi.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın, sağlık sebebiyle denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Dolayısıyla bu yargıyla ilgili bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu yeri olmadığı halde bu şekilde, AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil" dedi.

Erdoğan'dan Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin tartışmalar için ilk yorum

"ÖNCE BUNLAR KENDİ İÇLERİNDEKİ İŞLERİYLE UĞRAŞSINLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri şöyle devam etti:

"Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması gerekir. Kimse bu söyle. Kalkıp İBB Başkanı’nın damadını söylüyorsunuz, tamam bu konu yargıyla alakalı bir konu. Yargı denetimli

serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Dolayısıyla bu yargıyla ilgili bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu yeri olmadığı halde bu şekilde, AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içlerindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler."

CHP'Lİ VEKİL YARKADAŞ'TAN KAVURMACI AÇIKLAMASI

Son günlerde 'Yurt dışına mı kaçtı, Türkiye'de mi?' sorularıyla gündemde olan Ömer Faruk Kavurmacı hakkında CHP'li milletvekilinden de açıklamalar geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş TBMM Genel Kurulu'nda, Kavurmacı ile ilgili çok ciddi bir iddiayı gündeme getirerek Bekir Bozdağ'a, Ömer Faruk Kavurmacı'nın nerede olduğunu sordu.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş , "Cumhuriyet gazetesinin 13 yazarı ve çalışanı uydurma bile denilemeyecek bir gerekçeyle aylardır hapiste ve bu yazarlardan 4’ü devlet hastanesinden hasta olduklarına dair rapor almalarına rağmen serbest bırakılmıyor ama AKP’li Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Kavurmacı uyuyamıyor gerekçesiyle hem de özel hastane raporuyla tahliye ediliyor. Sahi, nerede bu Ömer Kavurmacı; evinde mi, özel hastanede mi, yoksa Yunanistan’da mı uyuyor Sayın Bakan, haberiniz var mı?" diye serzenişte bulundu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler