HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp uçak var mı? Milli Savunma Bakanı açıkladı

Milli Savunma Bakanı, 'Kayıp uçağımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Kayıp uçak var mı? Milli Savunma Bakanı açıkladı

Milli Savunma Bakanı Işık, "Dün gece itibarıyla söylüyorum, bizim şu anda kayıp hiçbir uçağımız yok. Sadece Yunanistan'a giden helikopter dışında da envanterimizde olan tüm helikopterler mevcut. Bana da geldi, '5-6 helikopter, uçak kayıp' falan, böyle bir şeyin gerçekle uzaktan yakından alakası yok" dedi.

YUNANİSTAN'DAKİ UÇAK

8 darbeci asker, ’Ülkeye kaçak girmek’ ve ’İki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye sokmak’ suçundan savcı karşısında ifade verdi.

Darbe girişimine katıldıktan sonra askeri bir helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker Dedeağaç Adliyesine getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında minibüsle adliyeye getirilen darbeci askerlerin birbirlerine kelepçelenmesi dikkati çekti. Boştaki elleriyle yüzlerini kapatan darbeciler, polis nezaretinde adliyeye götürüldü. Yunan basınının da yoğun ilgi gösterdiği darbecilerin yasa dışı yoldan ülkeye girme ve komşu ülke ile ilişkileri zedeleme girişiminde bulunma suçlamasıyla yargılanacağı belirtildi.

Darbeci askerlerin bugün ifadelerinin alınması ve kısa süre içinde suçüstü mahkemesine çıkarılması bekleniyor. Darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na iniş yapan 8 askerin rütbeleri sökülmüş, darbe girişimine katılan askerler Yunanistan'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile telefonda görüşmüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Çipras, Türkiye'de seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını ifade ederek, Yunanistan'a kaçan 8 darbecinin iadesi için gerekenin yapılacağını belirtti. Demokrasilerde darbelere yer olamayacağına dikkati çeken Çipras, seçilmiş hükümete ve Türk halkının iradesine saygı duyduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Çipras'a duygularından ve Türkiye'ye desteğinden dolayı teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler