HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp yakınları 258’inci haftada Hrant Dink’i andı

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınlarının her hafta ‘Kayıplar bulunsun failler yargılansın' sloganı ile düzenlenen eylem 258. haftasına girdi.

Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlenen eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, Barış Anneleri Meclisi, MEYA-DER, Diyarbakır Tabip Odası, DİSK'e bağlı işçi sendikaları temsilcileri, KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda kayıp yakını katıldı. Eylem, 19 Ocak 2007 tarihinde çalıştığı Agos gazetesi önünde vurularak öldürülen Ermeni gazeteci-yazar Hrant Dink anısına yapıldı. İHD Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, 258 haftadır bu alanlara çıktıklarını belirterek, yetkililerin seslerini duymak istemediğini öne sürdü. Akdemir, "Hrant Dink'in silahı yoktu, onun sadece kalemi vardı. O sadece Ermeni kökenli olduğu ve Ermeni meselesine ilişkin yazılar yazdığı için katledildi. Aradan bunca zaman geçti ama halen katillerinin bulunması için gerçek bir soruşturma yürütülmedi” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kayıp yakınları Hrant Dink anısına 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

İHA

En Çok Aranan Haberler