HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaymakamlıktan ‘Hanım Özdemir’ açıklaması

Samsun'un Tekkeköy İlçe Kaymakamlığı, "Hanım Özdemir Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi” başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Samsun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalıyla yapılan açıklamada, "‘Hanım Özdemir Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi' başlığı ile çeşitli yayın organlarında yer alan haber üzerine aşağıdaki basın açıklamasının yapılması gereği duyulmuştur" denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Eşi 2002 yılında vefat eden Hanım Özdemir, 1914 doğumlu olup 80 yaşında değil, 101 yaşındadır. Yaklaşık bir yıldan beri oturmakta olduğu konutta evinin temizlik hizmeti Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce evde bakım hizmeti kapsamında verilmekte, oturduğu evin sobasının yakılması (ısınma) ve yiyecek hizmetleri ailesi ile Tekkeköy Belediyesi'nce yerine getirilmektedir. Hanım Özdemir, vefat eden eşinden kalan emekli maaşı ile adına kayıtlı Tekkeköy merkezinde de arsa malikidir. Hayatta olan üç çocuğu ile torunlarının maddi durumlarının iyi olup kendisine yardımcı oldukları, maddi açıdan ihtiyaçlı olmadığı bilinmektedir. Bir yıl öncesine kadar gelini ile birlikte Tekkeköy'deki bir binanın üçüncü katında oturmakta iken aile üyelerinin karşı çıkmasına rağmen buradan ayrılarak eski bir eve yerleşmiştir. Aile üyelerinin kendisinden haberdar olduğu Hanım Özdemir, aile fertlerinin tüm ısrarına rağmen tek katlı eski bir evde kalmakta ısrar etmekte, gelini ile birlikte yaşadığı evi terk etme nedeni olarak da, vefat eden eşinin hatıralarını yaşamak için burasının uygun olduğunu belirtmektedir. Tekkeköy Kaymakamı, 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı, Tekkeköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarınca evinde ziyaret edilen Hanım Özdemir'in bu durumu bizzat yerinde tespit edilmiş, aile fertlerinin her şeyiyle ilgilenmek istedikleri ancak kişinin unutkanlık dahil yaşlılıktan kaynaklanan bazı rahatsızlıklarının olduğu görülmüştür. Ailenin ve yönetimin tüm ikna çabalarına rağmen, bulunduğu eski evden ayrılmayı kabul etmemekte ısrarcı olduğu görülmüş, bu ev dışında bir yere yerleştirilmesine asla rıza göstermeyeceği kanaatine varılmıştır. Kadının eski evinin onarımının aile fertleri tarafından yaptırılacağı kendilerince tarafımıza ifade edilmiştir."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler