HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri'deki bombalı saldırının detayları: Araç Şanlıurfa'dan çalınmış

Kayseri terör saldırısında kullanılan 71 plaka aracın Şanlıurfa’dan çalındığı ve üzerindeki plakanın aynı marka ve modeldeki Kırıkkale’de bir araca ait sahte ‘ikiz plaka’ olduğu ortaya çıktı.

Kayseri'deki bombalı saldırının detayları: Araç Şanlıurfa'dan çalınmış

Kayseri'de 14 askerin şehit olmasına neden olan hain PKK saldırısının detayları ve bilinmeyenleri gün yüzüne çıkıyor. Bombalı saldırıda kullanılan 71 plaka aracın Şanlıurfa’dan çalındığı, üzerindeki plakanın ise aynı marka ve modeldeki Kırıkkale’de bir araca ait sahte ‘ikiz plaka’ olduğu tespit edildi.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN PKK'LI ERKEK

Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristin erkek olduğu ve bomba yüklü beyaz renkteki aracın 23.30’da Malatya-Kayseri Karayolu’ndan gelip Pınarbaşı ilçesinden geçerek kent merkezine geldiği belirlendi.

ÖNCE KADIN SANILMIŞTI

Teröristin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi’ndeki 1’inci Komando Tugayı’ndan gelen, içinde Çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü Komando Caddesi’nden itibaren takip ettiği saptandı. Bombalı aracın Erciyes Üniversitesi kampusunun Sabancı Kültür merkezi önündeki kapısından itibaren soldan yanına yanaştığı halk otobüsünün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişi önünde trafik ışıklarında kırmızı yanması üzerine durmasıyla patlamayı gerçekleştirdiği saptandı. Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

İKİZ PLAKA ÇIKTI!

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü de 71 plakalı araçla gerçekleşen terör saldırısının ardından başlatılan incelemede, bomba yüklü araçta kullanılan plakanın, Kırıkkale’de yaşayan A.T.’nin üzerine kayıtlı hafif ticari araca ait olduğunu belirledi.

Kırıkkale’deki aracın sahibi A.T.’nin bilgisine başvuruldu. Polis ekipleri, A.T.’nin sahibi olduğu araca ait plakanın, Şanlıurfa’dan çalınan ve eylemin gerçekleştirildiği aynı marka ve model araca sahte ‘ikiz plaka’ olarak takıldığını saptadı. Araç, incelemenin ardından Emniyet Müdürlüğünün bahçesine çekildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler