HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri'deki gerginlik

Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan broşürde, son zamanlarda bazı provokatör grupların huzur ve güveni bozmaya yönelik çalışmalar yaptığı belirtildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, 3 gün önce merkez Melikgazi ilçesinde Suriyeli sığınmacılarla bazı gruplar arasında yaşanan gerginliğin ardından, hazırladığı bilgilendirici broşürü, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde dağıttı.

Broşürde, Suriye uyruklu vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları Eskişehir Bağları mevkisinde bulunan Danişmentgazi, Osmanlı ve Selçuklu mahallelerinde, "Suriyeli sığınmacılar tarafından Türk Bayrağını indirme, Suriye bayrağını asma, gasp, hırsızlık, cinsel taciz, fuhuş, uyuşturucu madde satışı, çocukların dövülmesi, yaralanması, taşlama olaylarının gerçekleştirildiği, Suriyelilere devlet tarafından maaş bağlandığı gibi asılsız ve yalan haberler üretilmiş, bu haberlerin kulaktan kulağa yayılması sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

- Provokatörler yalan haber çıkardı

Bunların hepsinin provokatörlerce çıkartılan yalan haberler olduğu vurgulanan broşürde, "Bunlar polis kayıtlarında kesinlikle yoktur. Amaç, halkı galeyana getirerek, toplumsal olaylar çıkartmak, topluluk psikolojisiyle vatandaşlarımıza suç işleterek devlet, polis ile halkımızı karşı karşıya getirmektir. Ülkemizdeki huzur ortamını bozmaya yönelik bu tür asılsız ve kulaktan duyma bilgilere siz duyarlı mahalle sakinleri olarak itibar etmemenizi tahriklere kapılmamanızı, görevlilerimize yardımcı olmanızı rica ederiz" ifadeleri yer aldı.

Kayseri'de Salı günü saat 22.00 sıralarında Melikgazi İlçesi Danişmentgazi Mahallesi Şeyh Tacettin Caddesi'nde bulunan Melikgazi Sosyal Tesisleri önündeki park içerisinde, çoğunluğu gençlerden oluşan eli sopalı 40-50 kişilik grubun toplanarak, Suriyeli şahıslarla karşı karşıya geldiği, emniyet güçlerinin araya girerek olayları büyümeden engellediği belirtilmişti.

Polis ekipleri, gerginliğin yaşandığı mahallede geniş güvenlik önlemleri almıştı. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler