HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kazdağları’nda son dakika orman yangını: 4 ayrı noktada başladı

Kazdağları’nın en önemli bölgelerinden biri olan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında son dakika orman yangını... 30 Haziran’da yine Kazdağları’nda çıkan ve kundaklama olarak kayıtlara geçen yangında olduğu gibi, bu sefer de yangının 4 ayrı noktadan başladığı belirtildi. Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde Altınoluk Mahallesi’nin yukarı kısımlarında bulunan Şahinderesi Kanyonu bölgesindeki yangına 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz ve 2 dozer ile müdahale ediliyor.

Kazdağları’nın en önemli bölgeleri arasında bulunan Şahinderesi Kanyonu yakınlarında, orman yangını çıktı. Yangın 4 ayrı noktada aynı anda çıktığı için kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor.

4 AYRI NOKTADA AYNI ANDA ÇIKTI

Yangını söndürmek için bölgedeki çalışmalar aralıksız sürüyor.

"EKİPLERİMİZ ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR"

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı yangına ilişkin açıklama yaptı:

"Altınoluk Mahallesi’nin üst kısımlarında Kazdağları ormanlarının Şahindere Kanyonu Mevkii’nde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. İhbarın ardından hemen harekete geçildi ve ilk müdahaleyi 6 dakika içinde helikopterle yaptık. Bölgeye 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 24 arazöz ve 2 dozer sevk edildi. Çok büyük alanda etkili değil, ancak 4 ayrı noktada olması ve rüzgar işi zorlaştırıyor. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor."

İŞTE İLK GÖRÜNTÜ

30 HAZİRAN DA YİNE 4 AYRI NOKTADA YANGIN ÇIKMIŞTI

Kazdağları’nın Edremit sınırındaki Avcılar Köyü’nün üst kısmında yer alan bölgede de 30 Haziran da kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık bölgede 4 ayrı noktada yangın çıkmıştı.

KAYITLARA KUNDAKLAMA OLARAK GEÇMİŞTİ

O yangın da kayıtlara kundaklama olarak geçmişti.


En Çok Aranan Haberler